22.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Δημήτρης Κανέλλης: Το βιβλίο Όλα είναι μάταια, το Thank you Next και τα σχέδια

Ο Δημήτρης Κανέλλης, σε μία απολαυστική συνέντευξη, μίλησε για το βιβλίο του «Όλα είναι μάταια», για τη νούμερο 1 κοινότητα στο Facebook, «Thank you, Next», αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του. Ποιος είναι ο σκοπός του βιβλίου του και γιατί θεωρεί ότι το «Thank you, Next» είχε τόσο μεγάλη επιτυχία στην ελληνική κοινότητα των social media;

Ο Δημήτρης Κανέλλης γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα και σπούδασε στο τμήμα πληροφορικής του ΟΠΑ. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως προγραμματιστής και στη συνέχεια ξεκίνησε να ασχολείται με τα κοινωνικά δίκτυα και τον ψηφιακό κόσμο. Πλέον, έχει τη δική του επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Τεχνολογία, προσφέροντας υπηρεσίες και δημιουργώντας προϊόντα. Η αγαπημένη του φράση είναι το «Όλα είναι μάταια», που το θεωρεί άμεσα συνδεδεμένο με το λατινικό Memento Mori.

Ο Δημήτρης Κανέλλης κατάφερε να μιλήσει στις καρδιές πολλών ανθρώπων με το βιβλίο του «Όλα είναι μάταια» και τη σελίδα του «Η ζωή στο γραφείο», ενώ έδωσε μία ευκαιρία στον κόσμο να εκφράσει τις βαθύτερες σκέψεις του μέσα από τις ομάδες του «Thank you, Next» και «Τμήμα Προσωπικού Δράματος».

Απολαύστε τον!

Το εξώφυλλο του βιβλίου «Όλα είναι μάταια»

Ο Δημήτρης Κανέλλης για το «Όλα είναι μάταια» και τη συγγραφή

Το «Όλα είναι μάταια» είναι ένα βιβλίο που κοιτάει κατάματα την πραγματικότητα και πολλοί άνθρωποι ταυτίζονται με όλα όσα γράφεις. Πώς προέκυψε αυτό το βιβλίο; 

Αρχικά, ενώ δεν ήμουν ποτέ καλός στην έκθεση, πάντα ήθελα να γράψω ένα βιβλίο. Η επιλογή του θέματος προέκυψε σαν αρχική ιδέα κοντά στο 2017, μετά την δημιουργία της σελίδας “Η Ζωή στο Γραφείο”, όπου παρατήρησα πραγματικά πόσοι πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται στην επαγγελματική τους ζωή.  

Δηλαδή, στην καθημερινότητα τους που αφορά την εργασία και κυρίως το εργασιακό περιβάλλον που απαρτίζεται από τον εργοδότη, τους συναδέλφους, τους προϊσταμένους και τους πελάτες. Οπότε άρχισα να συζητάω με γνωστούς και φίλους βλέποντας αρχικά ποια ήταν τα εμπόδια και οι δυσκολίες για τον καθέναν.

Μετά από λίγο καιρό, είχα αρκετά καθαρή εικόνα σε ποια σημεία υπάρχουν κυρίως τα προβλήματα κι έτσι αποφάσισα να ξεκινήσω αυτό το βιβλίο-οδηγό για το πως μπορεί κάποιος να επιβιώσει στην αγορά εργασίας.

Ποιος είναι ο σκοπός του βιβλίου και τι εκείνο που σε ενέπνευσε να το γράψεις;

Ο σκοπός του βιβλίου είναι να βοηθήσει. Τίποτα άλλο. Αν έστω κι ένας άνθρωπος το διαβάσει και τον βοηθήσει να πορευτεί καλύτερα στα επαγγελματικά του, τότε το βιβλίο θα έχει πετύχει τον στόχο του.

Γι’αυτό και το βιβλίο ξεκινάει από την αρχή του επαγγελματικού ταξιδιού που είναι οι σπουδές. Και ξεκινάμε από εκεί γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον είναι η έλλειψη διασύνδεσης των σχολών με εταιρείες στην αγορά εργασίας.

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κεφάλαια προσπαθούν να καλύψουν όλο το φάσμα όπως συνεντεύξεις, βιογραφικό, μεταπτυχιακό, ζωή στο γραφείο και φυσικά έναρξη εταιρείας που το έχουμε ιδιαίτερα προκατειλημμένο στην Έλλαδα ως κάτι αρνητικό.

Ο Κανέλλης δείχνει τη φράση «Όλα είναι μάταια»

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή; 

Ακόμα και σήμερα, δεν θεωρώ τον εαυτό μου συγγραφέα. Θεωρώ πως δεν έγραψα κάποιο βιβλίο. Θεωρώ απλά πως συγκέντρωσα όλες τις πληροφορίες που μπόρεσα και θα βοηθήσουν κάποιον-α στα επαγγελματικά.

Περισσότερο δηλαδή θεωρώ το “Όλα είναι Μάταια” έναν οδηγό, ένα how-to να προσαρμοστείς στην αγορά εργασίας παρά ένα ακαδημαϊκό βιβλίο. Ίσως κι αυτό να είναι η επιτυχία του όμως. Ότι σκοπός μου ήταν να τα γράψω σαν να τα λέω φιλικά σε κάποιον γνωστό μου και όχι να “διδάξω”.

Ετοιμάζεις κάποιο άλλο βιβλίο; 

Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στα άμεσα σχέδια. Ακόμα δεν έχω ευχαριστηθεί την κυκλοφορία του 1ου, δεν υπάρχει λόγος να πάμε σε δεύτερο απλά για να πάμε. Η κύρια ενασχόληση μου είναι η τεχνολογία και το ψηφιακό τοπίο οπότε η έκδοση του βιβλίου ήταν ήδη κάτι έξω από τα νερά μου. Ας περάσει λίγος καιρός να συνειδητοποιήσω κι εγώ τι κατάφερα.

Το Thank You, Next και η αγάπη του κόσμου

Η σελίδα Thank You, Next αριθμεί πάνω από 639 χιλιάδες χρήστες. Πώς αισθάνεσαι γι’ αυτήν την αγάπη του κόσμου; 

Όντως, η ομάδα Thank You, Next είναι η 1η ψηφιακή κοινότητα στην Ελλάδα σε μέγεθος και αλληλεπίδραση χρηστών. Πιστεύω ο κόσμος βρήκε μια κοινότητα που μπορεί να βγάλει από μέσα του με κωμικό συνήθως τρόπο έντονες εμπειρίες που έζησε.

Κάποιες χαλαρές, κάποιες ίσως πιο συναισθηματικές αλλά όλη αυτή η μαζική δημοσίευση ιστοριών νομίζω λειτουργεί κι ως μια ψυχοθεραπεία και για όσους διαβάζουμε τις ιστορίες αλλά και για όσους τις αφηγούνται. Είναι σα να φεύγει ένα βάρος από μέσα σου. Χαίρομαι που έδωσα αυτό το βήμα σε όλους αυτούς τους χρήστες να μοιραστούν τις ιστορίες τους.

Το logo της ομάδας thank you next

Τι ήταν εκείνο που εκτόξευσε TYN σελίδα στην κορυφή;

Νομίζω δεν ήταν ένας καθοριστικός παράγοντας αλλά πολλοί που σε συνδυασμό μας έκαναν την #1 κοινότητα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το πιασάρικο όνομα και η συντομία που ήρθε αργότερα (TYN), όλη η ομάδα που κάνει το moderation που είναι μέρα-νύχτα από πάνω για να επιβλέπει πως δεν υπάρχει τοξικότητα μέσα στο group και φυσικά οι ίδιοι οι χρήστες με τις μοναδικές τους ιστορίες.

Την ίδια στιγμή έχεις τη σελίδα «Η ζωή στο γραφείο» και την ομάδα «Τμήμα Προσωπικού Δράματος», που έχουν τεράστια επίδραση στο Facebook. Γιατί πιστεύεις ότι τα αγκάλιασε τόσο πολύ ο κόσμος;

Η σελίδα “Η Ζωή στο Γραφείο” ήταν η πρώτη σελίδα που δημιούργησα κάπου το 2017. Στην συνέχεια ακολούθησε η ομάδα “Τμήμα Προσωπικού Δράματος”. Και οι 2 οντότητες έχουν να κάνουν με επαγγελματική καθημερινότητα και εργασιακά δράματα. Ένα θέμα που απασχολεί εντελώς την ελληνική πραγματικότητα. Πιστεύω πως ο κόσμος ταυτίστηκε μ’αυτές τις ομάδες και ξαφνικά είδε πως αυτά που θεωρούσε ότι περνάει μόνος του, τελικά είναι κοινά προβλήματα για όλους.

Τα επόμενα σχέδια και το μέλλον του Thank You, Next

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σου;

Τα σχέδια μου για το ’22 είναι να καταφέρω να ασχοληθώ με καινούργια πράγματα γιατί είμαι από τους ανθρώπους που ο μεγαλύτερος τους φόβος είναι η ρουτίνα!

Ποιο είναι το μέλλον του Thank You, Next. Έχεις σκεφτεί να πάρει κάποια οπτικοακουστική μορφή, να γίνει σειρά για παράδειγμα; Δεδομένου ότι πλέον κάνετε και βιντεάκια στο Tik Tok και το Instagram. 

Πρακτικά, προσπαθούμε να μεταφέρουμε το Thank You, Next σαν brand σε όλες τις πλατφόρμες αλλά και στην κατάλληλη μορφή περιεχομένου. Ξεκινήσαμε με podcast που είναι σε ηχητική μορφή προσπαθώντας να κάνουμε συζητήσεις πάνω σε hot θέματα σχέσεων ή να προσφέρουμε τις συμβουλές μας στο κοινό. Συνεχίσαμε με ηχητικά αποσπάσματα στο Instagram από τους χρήστες και προχωρήσαμε με σκετσάκια σε μορφή Tik Toks. Το επόμενο βήμα μας είναι το YouTube που θα εγκαινιάσουμε εντός του 2022!

Πες μας ένα όνειρο που θέλεις να γίνει πραγματικότητα μέσα στο 2022. 

Να μάθω ή να δημιουργήσω κάτι που θα μου χρειαστεί την επόμενη δεκαετία (2030-2040).

Το «Όλα είναι μάταια» του Δημήτρη Κανέλλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Key Books κι είναι ένα βιβλίο-οδηγός για τον σύγχρονο νέο Έλληνα εργαζόμενο. Μην το χάσετε!

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook. Ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ζωή Καραθανάση
Απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη από τα παιδικά μου χρόνια είχα μία ιδιαίτερη αδυναμία στη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τις τέχνες γενικότερα. Σύντομα, μέσα από τη σχολή, αλλά και διάφορα σεμινάρια στη δημιουργική γραφή και την παραγωγή βίντεο, ανακάλυψα την αγάπη μου για τον πολιτιστικό κλάδο. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο και το ντοκιμαντέρ, ενώ έχω εργαστεί ως αρθρογράφος και copywriter. Γνωρίζω αγγλικά και γαλλικά, ενώ λατρεύω επίσης το θέατρο, τα ταξίδια, το χορό και το stand up comedy.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
50,627ΥποστηρικτέςΚάντε Like
9,921ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,191ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ