17.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

NETFLIX: Ποιά είναι η Επίδραση του Netflix στη τηλεόραση

Η πλατφόρμα του Netflix συνεχώς αυξάνει τους συνδρομητές του. Έχει εκατομύρια χρήστες στο κόσμο που επιλέγουν τι θέλουν να δουν.

Πότε αλήθεια ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο Θέατρο; Πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγατε στο Κινηματογράφο; και πότε η τελευταία φορά που καθίσατε απλά και αναπαυτικά να δείτε NETFLIX;

Αν είστε ένας θεατής όπως οι περισσότεροι, τότε σίγουρα επιλέξατε το τελευταίο. Κι αυτό διότι όσο μεγάλες παραγωγές και αν εξακολουθούν να βγαίνουν σε όλα τα μέσα ψυχαγωγίας και χώρους θεαμάτων, το NETFLIX είναι αυτό που αυξάνει συνεχώς τους συνδρομητές του, κατα 10% το ελάχιστο κάθε χρόνο, έχοντας φτάσει πλέον άνω των 150 εκ. χρηστών παγκοσμίως.

Τι είναι όμως αυτό που πραγματικά άλλαξε το NETFLIX στις μέρες μας, επηρεάζοντας τη καθημερινοτητά μας;

Άλλαξε το τρόπο που βλέπουν οι θεατές το περιεχόμενο. Άλλαξε και το τρόπο πρόσβασης στο περιεχόμενο. Κάποτε υπήρχαν οι βιντεοκασέτες, μετά υπήρχαν τα DVD, τα BLU-RAY, ή πολύ απλά υπήρχε η ..Τηλεόραση.

Πλέον, εκατομύρια χρήστες στο κόσμο μπορούν να δουν την αγαπημένη τους σειρά η ταινία, κάνοντας απλά ..streaming! από οποιαδήποτε συσκευή. Χωρίς την ανάγκη καλωδιακής τηλεόρασης. Χωρίς διαφημίσεις. Υλικό και περιεχόμενο, για κάθε ηλικία, τη κάθε στιγμή της ημέρας.

Οι συνδρομητές πληρώνουν για κάτι που θέλουν να δούν, όταν θέλουν να το δούν. Για ένα περιεχόμενο αυθεντικό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα κάθε θεατή.

Τι γίνεται όμως με τη τηλεόραση, και μάλιστα την ελληνική;

Η τηλεόραση τρέχει μα δε προλαβαίνει. Και αυτό γιατί το NETFLIX δημιουργεί σειρές με τέτοια συχνότητα, που προσφέρει άμεση κάλυψη των αναγκών του θεατή. Για κάθεμια σειρά που δημιουργεί, παίρνει θεατές από την εκάστοτε τοπική τηλεόραση.

Την ιδια στιγμή, οι ελληνικές σειρές είναι μετρημένες στα δάχτυλα. Οι παραγωγές, και λόγω οικονομικής κρίσης που δυστυχώς χτύπησε τη χώρα μας, είναι χαμηλές σε επίπεδο κόστους. Η ελληνική τηλεόραση είναι επίσης γεμάτη με διαφημίσεις, τηλεπαιχνίδια πιο πολλά των σειρών πλέον και …”talent shows”.

Προσωπικά, αν και ”οπαδός” του NETFLIX, θεωρώ ότι οι καλές παραγωγές, οι προσεγμένες και δουλεμένες με μεράκι, όχι μόνο στη τηλεόραση, αλλά και στο θέατρο ή κινηματογράφο, πρέπει να ανταμείβονται από το κοινό.

Μόνο ο καιρός θα δείξει που οδηγείται αυτη η ..”μάχη” στο μέλλον.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ