19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ολλανδία: 3,7 δις σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από Covid

Η Ολλανδία θα ενισχύσει με επιπλέον 3,7 δις € τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από το συνεχιζόμενο lockdown στη χώρα λόγω Covid.

Το τελευταίο αυτό πακέτο στήριξης θα προστεθεί στα συνολικά 33,7 δις € που η Ολλανδική κυβέρνηση έχει ήδη προσφέρει στην αγορά, για να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους από τις επιπτώσεις της πανδημίας που επέφερε ο Covid-19.

Το μεγαλύτερο μερίδιο της οικονομικής βοήθειας θα το λάβουν, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί περισσότερο, παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση σε κύκλο εργασιών. Εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως το catering και η διοργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Τα ποσά βοήθειας θα είναι ανάμεσα στο 50-70% της πτώσης του κύκλου εργασιών.

Ταυτόχρονα, η εστίαση (μπαρ και εστιατόρια) θα παραμείνει κλειστή και κατά τη διάρκεια των γιορτών, καθώς τα κρούσματα στην Ολλανδία παρουσιάζουν μια επικίνδυνη αύξηση το τελευταίο διάστημα.

Ολλανδική κυβέρνηση Πολιτισμός

Σύμφωνα με το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας, τα κρούσματα Covid-19 αυξήθηκαν δραματικά, αγγίζοντας τις 43.103 εντός μίας εβδομάδας, ενώ οι θάνατοι έχουν σχεδόν φτάσει τις 10.000.

«Ο ρυθμός μετάδοσης του COVID-19 παραμένει πολύ υψηλός, όπως και η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας», δηλώνει η Ολλανδική κυβέρνηση. «Κάθε μέρα, 24 άνθρωποι κατά μέσο όρο μπαίνουν σε ΜΕΘ. Επομένως, δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή, από το να παρατείνουμε το lockdown, ακόμη κι εν μέσω εορτών. Όλοι ευχόμαστε τα πράγματα να ήταν αλλιώς, ο ιός όμως δεν μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε ούτε στο ελάχιστο. Με το να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας και να μην ερχόμαστε σε επαφή με πολλούς συνανθρώπους μας, μόνο έτσι θα παραμείνουμε ασφαλείς».

Πρόβα επανεκκίνησης στην Ολλανδία

Την ώρα που η βιομηχανία του θεάματος θα παραμείνει σχετικά «ήσυχη» κατά τις γιορτές λόγω Covid, η Ολλανδία έδωσε το πράσινο φως για τη διεξαγωγή ορισμένων δοκιμαστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων κατά τον Ιανουάριο.

Τα πιλοτικά αυτά σόου, κάτω από την ομπρέλα του κινήματος «Back to Live», θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, μία συναυλία και ένα χορευτικό event στο Ziggo Dome Venue στο Άμστερνταμ και δύο υπαίθρια φεστιβάλ, στους χώρους του Lowlands και του Defqon Biddinghuizen, τη διοργάνωση των οποίων θα κάνουν η Mojo και η ID&T. Κατά τη διάρκεια αυτών, θα διεξαχθεί μία έρευνα με στόχο τον καθορισμό των κατάλληλων μέτρων σε διοργανώσεις με πολύ κόσμο, για την ασφαλέστερη διεξαγωγή τους.

Μπορεί, λοιπόν, να παραμένει καθολικά απαγορευτική η έννοια της κανονικότητας, αλλά έστω η δειγματοληπτική απόπειρα προσέγγισής της, σε συνδυασμό με τη συνεχή οικονομική στήριξη, αποδεικνύουν πέραν όλων των άλλων και τον σεβασμό μιας πολιτείας απέναντι στην τέχνη, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη δημιουργία.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Ενίσχυση 15 Δισεκατομμυρίων στον Πολιτισμό λόγω Covid

Γιάννης Μουστάκας
Γιάννης Μουστάκας
Οι ιστορίες είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου και μου αρέσει να τις γράφω, είτε δικές μου είτε δανεικές. Γιατί οι ιστορίες είναι ο τρόπος να αφηγούμαστε τη ζωή, να αναπολούμε τις ωραίες και όμορφες στιγμές της, μη λησμονώντας και τις ζόρικες που μας δίδαξαν τα σημαντικά. Ίσως για μένα να είναι και μια μορφή αυτοψυχανάλυσης. Στο Youfly.com αρθρογραφώ για πολιτιστικά θέματα και την καλλιτεχνική επικαιρότητα, ελπίζοντας πως το πληκτρολόγιό μου θα συμβάλλει στο να ανακαλύψουμε μαζί ανεξερεύνητες γωνιές στον κόσμο των τεχνών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ