ad

POP Idols Made in Greece

POP Idols Made in Greece

Ήταν στην εκπνοή της δεκαετίας του 80, όταν ξεκίνησε δειλά-δειλά να δημιουργείται ένα νέο φρέσκο μουσικό κύμα στην Ελληνική μουσική. 

Επηρεασμένο σαφώς από τις αντίστοιχες μουσικές του εξωτερικού έφερε στη ζωή μας, όχι μόνο ένα νέο ήχο, αλλά και μία ολόκληρη φουρνιά καλλιτεχνών, πολλούς από τους οποίους ακούμε μέχρι σήμερα.

Τα νέα αυτά χιτάκια συνοδεύονταν και από βιντεοκλίπ, που ήταν απαραίτητο πλέον για την προώθηση του τραγουδιού.

Μην ξεχνάμε ότι τότε μπήκε στην τηλεοπτική μας καθημερινότητα το MTV χάρη στη δορυφορική τηλεόραση και λίγους μήνες αργότερα με τη γέννηση των ιδιωτικών καναλιών ήταν πολλές οι ώρες που τα κλιπ αυτά κάλυπταν τηλεοπτικο αέρα!

Ήταν τα τραγούδια που γράφαμε σε κασέτες, που ακούγαμε σε σχολικές εκδρομές και πάρτυ, και που ακόμα και σήμερα όταν παίζουν σε κλαμπ, γίνεται κάτι μαγικό.

Πάμε να θυμηθούμε τα 10 πιο αγαπημένα μας Ελληνικά 80ς-90ς POP!

NO.10 Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες - ΠΩΛΙΝΑ

Μεγάλη επιτυχία του 1987 στο 2ο άλμπουμ της Πωλίνας που συνοδεύτηκε και με μία πολυσυζητημένη τολμηρή φωτογράφιση της, στις Σεϋχέλλες για λογαριασμό του Playboy!

Γυρίστηκε μέχρι και βιντεοταινία με την Πωλίνα με αφορμή αυτό το τραγούδι! Τέτοια επιτυχία!ΝΟ.9 Αγάπη παράξενη – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

Όχι απλά pop star… Αλλά Pop ίνδαλμα της εποχής, ο Στέφανος Κορκολής όντας και σπουδαίος μουσικός, μας χάρισε κάποια από τα καλύτερα δείγματα Ελληνικής Pop μουσικής.

Μάλιστα στα 90ς η δισκογραφία του έβγαζε τη μία επιτυχία μετά την άλλη!ΝΟ.8 Δεν πιστεύω – ΕΛΕΝΗ ΔΗΜΟΥ

Εκτός από τους νέους καλλιτέχνες που μας γνώρισε η pop, δεν ήταν λίγοι αυτοί που προσάρμοσαν το στυλ τους στις επιταγές της εποχής.

Όπως ακριβώς έκανε η Ελένη Δήμου σε αυτό το mega hit του Μιχάλη Ρακιντζή.ΝΟ.7 Μην αντιστέκεσαι – ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Ήρθε σα σίφουνας και έγινε ο απόλυτος pop star! 

O λόγος για τον Σάκη Ρουβά που η επιτυχία του δε μετρήθηκε σε πλατινένιους δίσκους, αλλά σε… Ρουβίτσες!ΝΟ.6 Δικός σου για πάντα – ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

Το τραγούδι-κορύφωση για κάθε 90ς πάρτυ που σέβεται τον εαυτό του!

Οι παρέες αγκαλιά και η ένταση στο τέρμα στο κομμάτι που συγκεντρώνει «ό, τι είχαμε ζήσει μέχρι χτες»ΝΟ.5 Του αιγαίου τα blues – ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΙΓΑΛΗΣ

«Έλα Απόλλωνα, πάρε τη λύρα και παίξε του Αιγαίου τα blues»

Από τα πιο iconic και διαχρονικά Ελληνικά 90ς.

Εθιστικό ακόμα και σήμερα…ΝΟ.4 Αντίστροφη μέτρηση – ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ / ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Εδώ μιλάμε για τραγούδι – σταθμός!

Ίσως το διαχρονικότερο από τα τραγούδια της λίστας!

Όσο για το ντουέτο που το ερμηνεύει… Μια ιστορία από μόνο του!ΝΟ.3 Στοιχηματίζω – ΜΑΝΤΩ

Η φωνή που κατά πολλούς έπρεπε να έχει αφήσει αυτή τη χώρα για να λάμψει στο εξωτερικό σε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες όχι μόνο της δισκογραφίας της αλλά και των 90ς γενικότερα.ΝΟ.2 Μη μου μιλάς για καλοκαίρια – ΣΟΦΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Αυτό το τραγούδι είναι οι διακοπές μας, τα καλοκαίρια μας, οι έρωτές μας, οι αναμνήσεις μας.

Χρυσή στιγμή της συνεργασίας Αρβανίτη-Ρακιντζή, που τότε είχαν δημιουργήσει μαζί πολλές επιτυχίες.ΝΟ.1 Τα κορίτσια ξενυχτάνε – ΑΛΕΞΙΑ

Το τραγούδι που ίσως ξεκίνησε όλο αυτό το κύμα… Ή αν δεν το ξεκίνησε, αποτέλεσε σίγουρα την 1η μεγάλη επιτυχία του.

Η εκ της Κύπρου Αλέξια, άρτι αφιχθείσα από τη συμμετοχή της στη Eurovision, σε ένα άλμπουμ που έσπασε ρεκόρ πωλήσεων και την καθιέρωσε μέσα σε μια νύχτα!


Δημήτρης Μηλιόγλου

ad