ad

5 τρόποι να φέρουμε την εμπειρία των θεαμάτων σπίτι μας

5 τρόποι να φέρουμε την εμπειρία των θεαμάτων σπίτι μας

Εν μέσω καραντίνας, λόγω της πανδημίας του Κορονοϊού, οι περισσότεροι Έλληνες βρίσκονται στο σπίτι για περισσότερο από ένα μήνα.

Όλοι μας έχουμε περάσει από διάφορες φάσεις, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα. 

Προσπαθούμε λοιπόν να βρούμε τρόπους να μείνουμε δημιουργικοί, να μείνουμε σωματικά και ψυχικά υγιείς, αλλά παράλληλα να ξεκουραστούμε και να χαρούμε την οικογένεια μας.

Γι' αυτό και το Youfly.com σας προτείνει 5 τρόπους να διασκεδάσετε, να χαρείτε το θέατρο, το κινηματογράφο, τη κουλτούρα, τις τέχνες και το πολιτισμό, από τον καναπέ σας!

  • Πολλά θέατρα, αρκετές ιστοσελίδες (όπως και εμείς το Youfly.com) και εταιρείες παραγωγής θεαμάτων, φέρνουν θεατρικές παραστάσεις στο σπίτι σας, διαδικτυακά και εντελώς δωρεάν.

Μη διστάσετε να ψάξετε στο διαδίκτυο για αυτές τις παραστάσεις. Θα βρείτε σπουδαίες παραστάσεις του Εθνικού μας θεάτρου, του Θεάτρου Παλλάς, και πολλών άλλων, παλαιότερες αλλά και νεότερες. Θα βρείτε παραστάσεις κλασικές που άφησαν ιστορία στον χρόνο. Παραστάσεις που ίσως να μη προλάβατε να δείτε ή δε ξέρατε καν ότι υπάρχουν. Πολλά θέατρα και εταιρείες παραγωγής ακολούθησαν το δρόμο αυτό και προσφέρουν απλόχερα, είτε στις δικές τους ιστοσελίδες είτε σε άλλες, τις παραστάσεις τους εντελώς δωρεάν. Καθίστε λοιπόν αναπαυτικά και απολαύστε ελεύθερα.

  • Μπορείτε να βρείτε θεάματα, παραστάσεις και μιούζικαλ, ακόμα και εκτός συνόρων.

Πριν τη καραντίνα, δεν θα είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Όμως τώρα, μπορούμε να "ταξιδέψουμε" και εκτός συνόρων και να παρακολουθήσουμε αριστουργήματα από το "Μπρόντγουεϊ" ή το "Εθνικό Θέατρο" της Αγγλίας. Μιούζικαλ όπως το "Cats", το "Phantom of the Opera" και παρα πολλά ακόμα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα βρείτε διαδικτυακά και εντελώς δωρεάν, μέσω των επίσημων ιστοσελίδων τους! Κάποια παίζονται σε συγκεκριμένες ημέρες και ώρες, ενώ άλλα είναι μονίμως διαθέσιμα.

  • Εάν δεν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε θέατρο ή εξαντλήσατε ήδη τις διαθέσιμες παραστάσεις, μπορείτε να διασκεδάσετε με μουσικές συναυλίες που έρχονται επίσης στο σπίτι σας εντελώς δωρεάν διαδικτυακά. 

Πολλοί ερμηνευτές, τραγουδιστές και καλλιτέχνες, Έλληνες και Ξένοι, διοργανώνουν ζωντανές μουσικές βραδιές στο Facebook ή στο Instagram, από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς. Κάθε είδους ρεπερτόριο, είδος μουσικής και άκουσμα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά. Εκτός από τα social media φυσικά, πολλοί οργανώνουν μουσικά προγράμματα και μέσω του YouTube. Τέλος, η μεγάλη ιστοσελίδα Billboard (πατήστε το link στη λέξη Billboard) περιλαμβάνει όλες τις ζωντανές μεταδόσεις και συναυλίες που διοργανώνονται εν μέσω Κορονοιου!

  • Με έξυπνες και φτηνές λύσεις, ειδικά μέσα στη καραντίνα, βρείτε τρόπους να αλλάξετε (προσωρινά ή μόνιμα) το σαλόνι σας ή το μέρος που παρακολουθείτε θέατρο, κινηματογράφο, μουσικές συναυλίες και Netflix διαδικτυακά!

Μέσα στη καραντίνα, με άπλετο χρόνο στη διάθεση μας, μπορούμε να γίνουμε δημιουργικοί! Αλλάξτε το καθιστικό σας, προσθέστε ή αφαιρέστε πράγματα. Κάντε το να μοιάζει προσωρινά ή μόνιμα, με την ιδανική κατάσταση για διαδικτυακή παρακολούθηση παραστάσεων, ταινιών, σειρών ή μουσικών εκδηλώσεων! Έτσι, με αυτό το τρόπο θα έρθετε ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στις δραστηριότητες που μας έχουν λείψει από την... πρώην καθημερινότητα μας.

  • Μη ξεχνάτε τα σνακ! 

Οποιοδήποτε θέαμα και αν επιλέξετε, σε οποιοδήποτε περιβάλλον και αν το κάνετε, μη ξεχνάτε τα απαραίτητα σνακ και ποτά. Είπαμε, φέρνουμε τα θεάματα στο σπίτι μας, στον καναπέ μας. Επομένως, προσαρμοζόμαστε πλήρως στη κατάσταση και το απολαμβάνουμε ακόμα περισσότερο. Είτε είναι το βραδινό μας, είτε είναι απλά σνακ, με ποτό, αναψυκτικό, που μπορεί να φτιάξουμε εμείς οι ίδιοι ή να πάρουμε από ντελίβερι, συνοδεύουμε το θέαμα μας με κάτι που μας προσφέρει ευχαρίστηση και μας μεταφέρει έστω και εικονικά στους χώρους των αγαπημένων μας θεαμάτων!

Σας ευχόμαστε καλή απόλαυση! 

ad