22.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

NETFLIX: Ανακοινώνει τη νέα Ολλανδική πρωτότυπη σειρα Dirty Lines

Το Netflix ανακοίνωσε σήμερα τη νέα ολλανδική πρωτότυπη σειρά Dirty Lines. Η σειρά είναι εμπνευσμένη από το βιβλίο 06-Cowboys του Φρεντ Σαουερέσιχ και ασχολείται με την άνοδο των ερωτικών τηλεφωνικών γραμμών στα τέλη της δεκαετίας του ’80. 

Σεναριογράφος του “Dirty Lines” είναι ο Πίτερ Μπαρτ Κορτάους (Fighter’s Heart, Penoza), ενώ την παραγωγή της σειράς υπογράφει η εταιρεία παραγωγής από το Άμστερνταμ Fiction Valley.

Η σειρά αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού επιχειρηματία ονόματι Φρανκ Στίχτερ. Ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να ξεκινήσει τη δική του επιχείρηση, ο Φρανκ βλέπει μια ευκαιρία όταν ο οργανισμός τηλεπικοινωνιών της χώρας PTT εγκαινιάζει αριθμούς πρόσθετου τέλους. Με τη βοήθεια του αδελφού και της αδελφής του, καθώς και κάποιων αμφιλεγόμενων επενδυτών, ξεκινά την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικού σεξ στην Ευρώπη. Το ερασιτεχνικό, αυτοσχέδιο πείραμα στο γκαράζ των γονιών τους γρήγορα παίρνει διαστάσεις βιομηχανίας πολλών εκατομμυρίων.

Με φόντο την εκπνοή του Ψυχρού Πολέμου, η σειρά ωθεί μια νέα γενιά να απαλλαχτεί από τον καταραμένο τρόπο σκέψης της δεκαετίας ’80 και να επικεντρωθεί στην απόλαυση της ζωής στον μέγιστο βαθμό. Το Άμστερνταμ γίνεται το επίκεντρο μιας πολιτιστικής επανάστασης με ένα νέο είδος μουσικής (house) και ένα νέο ερωτικό ναρκωτικό (έκστασι). Οι ερωτικές τηλεφωνικές γραμμές επιτρέπουν την εμπειρία του ανώνυμου σεξ με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλάζοντας την ηθική όσων ασχολούνται με αυτό, αλλά και όσων το δημιουργούν. Και οι δύο ομάδες αναζητούν νέους τρόπους να εκφράσουν τις κρυφές ερωτικές τους φαντασιώσεις.

Dirty Lines

Δήλωση της Τέσα Κρόφορντ,  Διευθύντριας Διεθνούς Πρωτότυπου Περιεχομένου στη Βόρεια Ευρώπη: “Με πολύ μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την πιο πρόσφατη πρωτότυπη σειρά μας με τίτλο Dirty Lines για έναν νεαρό επιχειρηματία που αρπάζει την ευκαιρία της ζωής του. Το Dirty Linesείναι μια ωμή απεικόνιση του ανοιχτόμυαλου Άμστερνταμ στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ιστορία συνδυάζει στοιχεία του Άμστερνταμ όπως το έχουμε δει στο παρελθόν, αλλά από μια οπτική άγνωστη σε πάρα πολλούς. Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Fiction Valley μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική αίσθηση αυτής της εποχής”.

Δήλωση του Πίτερ Μπαρτ Κορτάους: “Το Dirty Lines ρίχνει μια ματιά στα τέλη της δεκαετίας του ’80, σε μια περίοδο τεράστιων αλλαγών για το Άμστερνταμ. Η άνθιση της σκηνής των κλαμπ στο Άμστερνταμ, το γρήγορο χρήμα και η μοιραία σκοτεινή του πλευρά αποτελούν το ιδανικό φόντο για μια σειρά που μελετά τη σεξουαλικότητα και τη δύναμη. Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι που το Netflix μάς εμπιστεύτηκε”. 

Δήλωση της Ανεμίκε βαν Φλιτ, καλλιτεχνικής διευθύντριας και παραγωγού της Fiction Valley: “Νιώθω τιμή που η Fiction Valley θα κάνει παραγωγή στο Dirty Lines σε συνεργασία με το Netflix. Ξέρω πώς είναι να μπορείς να δουλεύεις μαζί τους και θαυμάζω τον δυναμισμό και τον επαγγελματισμό τους. Μας περιμένει μια συναρπαστική περίοδος και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά μαζί τους σε αυτήν την παραγωγή”.

Επιμέλεια: Χρήστος Χρήστου

Χρήστος Χρήστου
Χρήστος Χρήστου
Απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου. Αρθρογραφία σε ιστοσελίδες, εφημερίδες και περάσματα από αίθουσες μοντάζ. Ιδανικά θα περιέγραφε έναν 7ο τελικό του NBA, κάποιο καθηλωτικό Grand Prix στο Interlagos ή αγώνα σνούκερ του Ρόνι Ο’Σάλιβαν. Μιλάει αγγλικά και γερμανικά. Ασχολείται ιδιαιτέρως με το χώρο της τηλεόρασης, του κινηματογράφου και φυσικά με το Netflix... Why Not?

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ