19.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ανδριάνα Μπάμπαλη: Συνέντευξη στο Youfly.com

Ένα πρωί εν μέσω ημιπεριορισμού λόγω κορονοϊού, η Ανδριάνα Μπάμπαλη ένας φίλος εθελοντής και δύο συνεργάτες από τη δισκογραφική εταιρεία αποφάσισαν να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός home video clip για να ξορκίσουν το κακό και για να φωτίσουν την θλίψη με ένα χαρούμενο αισιόδοξο τραγούδι που έχει τίτλο «L’ Amour».


Η Ανδριάνα Μπάμπαλη μιλάει στο Youfly.com για το νέο της κομμάτι, πώς βίωσε την καραντίνα και σχολιάζει τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι καλλιτέχνες.


Ανδριάνα μίλησε μας για το home made βιντεοκλίπ που έφτιαξες εν μέσω καραντίνας για το καινούριο σου τραγούδι « L’ Amour». Πώς σου ήρθε η ιδέα και πόσο δύσκολο ήταν;

«Καταρχήν όταν ετοιμάζαμε το τραγούδι δεν ξέραμε τι μας έρχεται. Είχαμε οργανώσει γύρισμα για το βίντεο, αλλά δεν καταφέραμε να το κάνουμε, μας πρόλαβε η καραντίνα. Επειδή όμως θέλαμε να έχει εικόνα το τραγούδι, τις τελευταίες μέρες της καραντίνας μαζευτήκαμε μια μικρή παρέα, και σε μια ιδέα του φίλου Χρήστου Παπαμιχάλη ετοιμάσαμε αυτό το σπιτικό βίντεο.

Περάσαμε ωραία, γελάσαμε και θα το θυμόμαστε αυτό το βίντεο, γυρισμένο σε εποχές πρωτόγνωρες για όλους».


Ποια είναι τα vibes που ήθελες να στείλεις μέσω του νέου σου τραγουδιού;

«Επειδή είναι ένα τραγούδι χαρούμενο, ήταν προγραμματισμένο να βγει καλοκαίρι. Μπορεί να είναι ένα καλοκαίρι διαφορετικό, αλλά ο ήλιος θα βγαίνει και φέτος.

προσπαθούμε να παλέψουμε με ό,τι έχουμε και να μην μας πάρει από κάτω».

 

Πώς ήταν η καραντίνα για εσένα; Τι έκανες κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού σου;

«Με έπιασε μια τεμπελιά, δεν ήταν δημιουργική περίοδος για εμένα. Έβλεπα πολλές σειρές και ταινίες, και διάφορες σαχλαμάρες που δεν βλέπω γενικά. Ήθελα να μην σκέφτομαι τίποτα».

Πώς αντιμετωπίζεις την πανδημία του κορονοϊού; Τηρείς ακόμα τα προστατευτικά μέτρα;

«Προσπαθώ να είμαι προσεκτική, σίγουρα περισσότερο απ’ ό,τι ήμουν στο παρελθόν. Δεν έχω πάθει πανικό, αλλά σίγουρα η σκέψη υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού».

Αισθάνθηκες φόβο, πίεση ή άγχος για τον εαυτό σου και τους οικείους;

«Περισσότερο για τους γονείς μου και τους μεγαλύτερους ανησυχούσα. Αλλά είμαι ψύχραιμη σαν άνθρωπος δεν γίνεται να τα ελέγξουμε όλα γύρω μας».

Πώς βγήκες μέσα από αυτή την δοκιμασία; Αναθεώρησες στόχους και σκέψεις; Νιώθεις ότι έχεις αλλάξεις; 

«Έχει αλλάξει η καθημερινότητα μας πολύ. Το μόνο που διαπίστωσα είναι πως τα πάντα είναι πιθανά. Ποιος το περίμενε αυτό; Κατά τα άλλα δεν εκπλήσσομαι με τίποτα πια. Μου λείπουν οι παρέες και η αίσθηση ελευθερίας, που μοιάζει μακρινή.


Ποια τα αρνητικά και ποια τα θετικά που συντελέστηκαν κατά τη γνώμη σου σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο την εποχή του κορονοϊού;

«Ήταν έκπληξη η πειθαρχημένη αντιμετώπιση των Ελλήνων, δεν την περίμενα. Βέβαια μετά τη λήξη της καραντίνας όλα επέστρεψαν εκεί που ήταν σαν να μην υπήρξε ποτέ ιός. Θα δείξει πού θα μας οδηγήσει». 

Ποιο ήταν το πρώτο πράγμα που έκανες όταν βγήκες έξω μετά την καραντίνα, ποιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έτρεξες να δεις, το πρώτο μέρος που θέλησες να επισκεφθείς;

«Πήγα να δω τους γονείς μου, που τους απέφευγα για δική τους ασφάλεια. Ξεκίνησα τα μαθήματα μου στην κιθάρα που μου είχαν λείψει. Και είδα και φίλους φυσικά!».

Τί σου έχει λείψει από τη ζωή μας προ κορονοϊού;

«Η αίσθηση ελευθερίας, αυτό εκτίμησα. Να μην σκέφτεσαι να πιάσεις το χερούλι της πόρτας πχ. ακραία πράγματα.

Ο ιός παραμένει, είναι εδώ μαζί μας και η απειλή συνεχίζει να υπάρχει τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο. Νιώθεις αισιόδοξη, πιστεύεις ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν ή τα δύσκολα είναι μπροστά μας;

«Η δουλειά μας είναι σε τρομερή κρίση, τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα. Είμαστε ένας κλάδος αφημένος στην  τύχη του προς το παρόν. Χωρίς να σημαίνει πως δεν καταστρέφονται άπειρες επιχειρήσεις με όλο αυτό. Θα περάσουμε ξανά δύσκολα, αν και έχουμε ξεχάσει πως είναι τα εύκολα τόσα χρόνια».

Όλοι εσείς οι άνθρωποι του πολιτισμού και του πνεύματος συνεχίζετε να βιώνετε μια δύσκολη και πιεστική κατάσταση. Οι παραστάσεις που θα γίνουν φέτος το καλοκαίρι είναι ελάχιστες. Παρατηρήθηκε και ένας διχασμός. Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη όλων μας. Νιώθετε αδικημένοι από την πολιτεία; Τί ζητάτε από το κράτος; Τί έπρεπε να είχε γίνει;

«Δυστυχώς βλέπω πως μόνο τα κρατικά φεστιβάλ και ορχήστρες έχουν κάποια μέριμνα. Οι υπόλοιποι είμαστε στον αέρα. Οι εκδηλώσεις μοιράστηκαν χωρίς να γίνει διαγωνισμός. Τα ίδια και τα ίδια κοινώς».

Νιώθεις έτοιμη να ανέβεις ξανά πάνω στη σκηνή και υπό ποιες προϋποθέσεις;

«Νιώθω έτοιμη όταν θα επιτραπεί από τους ειδικούς και τις συνθήκες, αλλά και όταν το κοινό είναι έτοιμο να εκτεθεί κι αυτό!». 

Δεν γνωρίζω αν μπορούμε να μιλήσουμε για επόμενα σχέδια σου. Οπότε ας μιλήσουμε για στόχους που ενδεχομένως έχεις βάλει και να κλείσουμε με μια ευχή σου…

«Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελάει! Ελπίζω να ανακάμψουμε το συντομότερο. Εύχομαι δύναμη σε όλους μας, αλληλεγγύη για να ξεπεράσουμε κι αυτή την τρικυμία!».

Τζωρτζίνα Ντούτση

Τζωρτζίνα Ντούτση
Τζωρτζίνα Ντούτση
Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός. Μετά τη θητεία μου στο μαγικό κόσμο των περιοδικών, μετακόμισα στο αχανές σύμπαν που λέγεται… διαδίκτυο να πληκτρολογώ… κατά ριπάς , μια συνήθεια που έγινε λατρεία. 

Όταν δεν γράφω κάποιο άρθρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, φοράω τα ακουστικά, ρυθμίζω τα μικρόφωνα και σας κρατάω συντροφιά με καλή μουσική. 

Στέκια μου οι μουσικές και θεατρικές σκηνές, οι κινηματογράφοι και σίγουρα οι διάδρομοι των βιβλιοπωλείων για το επόμενο αγαπημένο βιβλίο που θα ξεκοκαλίσω προτού βυθιστώ στην επόμενη νέα σειρά του Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ