17.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Χρύσα Κλούβα: «Η ψυχαγωγία και το γέλιο είναι ανάσες ζωής και ξεγνοιασιάς»

Συνέντευξη με την Χρύσα Κλούβα, η οποία αυτήν την εποχή παίζει στο θέατρο Alhambra στη παράσταση «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος».

Η Χρύσα ανήκει στη νέα γενιά των ηθοποιών, είναι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα προσγειωμένη. Πιστεύει ότι η ψυχαγωγία και το γέλιο είναι ανάσες ζωής και ξεγνοιασιάς.

Κάνει σταθερά και σίγουρα βήματα όσον αφορά την επιλογή των ρόλων, αναδεικνύοντας έτσι το ταλέντο της. Μας μιλά για το ποιές δυσκολίες αντιμετώπισε στα πρώτα βήματα της καριέρας της, αλλά και τι ρόλο παίζει ο έρωτας στη ζωή της.

Συνέντευξη: Κώστας Ντέμος

Η Χρύσα Κλούβα είπε στη συνέντευξη:

Κυρία Κλούβα, είστε απόφοιτος Διαιτολογίας-διατροφολογίας και απόφοιτος σχεδιάστρια αρχιτεκτονικού σχεδίου αλλά, ασχολείστε με την υποκριτική. Πως προέκυψε; Υπήρξε στήριξη από τους γονείς σας;
Προέκυψε ξαφνικά όπως προκύπτουν ενδεχομένως τελικά όλα τα σημαντικά πράγματα στη ζωή μας. Υποστήριξη υπήρξε απο τους γονείς μου, με επιφύλαξη πάντα απο τον μπαμπά μου κυρίως για την αστάθεια του επαγγέλματος.

Συνέντευξη Χρύσα Κλούβα

Πότε κάνατε τα πρώτα σας βήματα ως ηθοποιός και που; Τι δυσκολίες αντιμετωπίσατε;
Οι πρώτες μου δουλειές ξεκίνησαν απο το πρώτο έτος της σχολής. Και με το που τελείωσα τη σχολή έκανα περιοδεία με μια παιδική παράσταση. Οι δυσκολίες που αντιμετώπισα ήταν παρωδικές και ίσως ασήμαντες γιατί δεν έχει αποτυπωθεί καμία που να μπορώ να αναφέρω. Μια δυσκολία που υπήρχε και θα υπάρχει πάντα είναι με τη μορφή της δημιουργικής ανησυχίας, να φανώ αντάξια των προσδοκιών των ανθρώπων που οραματίζονται και εμπιστεύονται σε εμένα τον κάθε ρόλο.

Παίζετε αυτή την περίοδο στο θέατρο Alhambra σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Georges Feydeau στο «Ξενοδοχείο ο Παράδεισος». Ποιός είναι ο ρόλος σας και τι αίσθηση σας δίνει;

Ναι έχω την χαρά να παίζω σε αυτό το έργο αριστούργημα, σε ένα ολοκαίνουριο ανακαινισμένο θέατρο, πραγματικό στολίδι της Αθήνας. Η Βάσια Παναγοπούλου και ο Δημήτρης Αγγελόπουλος ξεπέρασαν κατά πολύ την φαντασίαν όλων μας με το θέατρο που έφτιαξαν. Ο ρόλος μου είναι η «άτακτη» Βικτουάρ που κάνει διάφορες σκανταλιές και μου δίνει μια αίσθηση πολύ παιχνιδιάρικη και πολύ κεφάτη.
Τι ξενοδοχείο είναι αυτό, που βρίσκεται και τι δουλειά κάνετε ακριβώς;
Είναι ένα πονηρό ξενοδοχείο , που βρίσκεται στο κέντρο του Παρισιού και έχω πάει για ένα κρυφό ραντεβού οπου συναντώ αυτούς που δεν πρέπει.

Συνέντευξη Χρύσα Κλούβα

Και συνέχισε

Σας συναντάμε περισσότερο σε θεατρικές παραστάσεις, παρά σε σήριαλ. Αυτό έχει να κάνει με τα θέλω σας;
Έχει να κάνει με συγκιρίες θα έλεγα περισσότερο, που ίσως υποσυνείδητα να καθοδηγούνται απο τα θέλω μου.
Πως είναι η συνεργασία σας με την κα. Παναγοπούλου;
Είναι εξαιρετική και η συνεργασία μας αλλά και η ίδια. Τη Βάσια την θαυμάζω. Είναι μια γυναίκα επίμονη, πεισματάρα που ξέρει να κερδίζει τα στοιχήματα της και τη ζωή. Έχουμε ξανασυνεργαστεί στο παρελθόν έχοντας εκείνη το ρόλο της παραγωγής στη παράσταση που ήμουν και τώρα με κάλεσε δεύτερη φορά για συνεργασία μαζί με τον Δημήτρη Αγγελόπουλο που είναι μαζί σε αυτό το τόσο απαιτητικό εγχείρημα και η ίδια είναι τώρα σε τριπλό ρόλο, παραγωγού, σκηνοθέτη κι πρωταγωνίστριας και είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο ο τρόπος και η μοναδικότητα που ανταπεξέρχεται τόσα ικανά σε όλα.
Αυτή η κωμωδία καταστάσεων περνάει στον κόσμο; Σε ποιές σκηνές γελάνε περισσότερο;
Αυτός ήταν ο στόχος μας να περνάει στον κόσμο και τα καταφέραμε. Γελάνε σε όλες τις σκηνές πολύ αλλά υπάρχουν μοναδικές στιγμές γέλιου στην κορύφωσης της φάρσας.
Σε αυτή τη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, μήπως η κωμωδία είναι το «χάπι» που μας λείπει;
Δεν ξέρω αν είναι ΤΟ χάπι αλλά σίγουρα είναι ένα κάποιο παυσίπονο. Η ψυχαγωγία και το γέλιο είναι ανάσες ζωής και ξεγνοιασιάς απο μια καθημερινότητα που τους περισσότερους μας δυσκολεύει στα απόνερα της κρίσης.

Συνέντευξη Χρύσα Κλούβα

Στη συνέντευξη ρωτήσαμε τη Χρύσα Κλούβα για το επάγγελμα του ηθοποιού

Πόσο δύσκολο είναι το επάγγελμα του ηθοποιού; Τι χάνει και τι κερδίζει κάποιος που ασχολείτε μ αυτό;
Η δυσκολία η βασική είναι οτι ψάχνεις 3 φορές το χρόνο σχεδόν δουλειά. Φλερτάρεις συνεχώς με την ανεργία και την ανασφάλεια. Το τι χάνει και το τι κερδίζει κάποιος που ασχολείται με αυτό είναι καθαρά προσωπικό κομμάτι. Εγώ νιώθω οτι μόνο κερδίζω και το νιώθω πιο πολύ όταν χάνω.
Τι σας κάνει πραγματικά έξαλλη; Έχετε βιώσει πράγματα που σας έχουν κάνει να «βγείτε έξω από τα ρούχα σας»;
Έξαλλη δεν γίνομαι εύκολα. Ειδικά στη δουλειά μου σπάνια. Είμαι ψύχραιμη, καλοπροέραιτη, θετική και έχω πολύ υπομονή. Γενικά όταν κάτι με εκνευρίσει δεν μου κρατάει πολύ. Σε 5 το πολυ 10 λεπτά δεν έχω τίποτα. Το ξεχνάω. Αυτό που μπορεί όμως να με βγάλει γενικά απο τα ρούχα μου είναι η αδικία και η αχαριστιά. Μου είναι πολύ δύσκολο να τα κατανοήσω.
Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
Καταλυτικό. Ο έρωτας είναι ζωή. Είναι κινητήριος δύναμη. Ο έρωτας καθορίζει τη ζωή. Είναι απαιτητικός και υπεράνω όλων. Το πρωταρχικό στάδιο της ουσίας της ζωής μας που στην εξελιξή του και στην ωρίμανση του γίνεται Αγάπη.
Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ