17.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Με Αγάπη… για τα Παιδικά Χωριά SOS

Κάθε παιδί αξίζει να μεγαλώνει σε μια οικογένεια. 
Πιστοί σε αυτή τη φράση που στα Παιδικά Χωριά SOS εμπεριέχει όλη την ουσία του έργου, η οργάνωση ξεκινά σήμερα μια σημαντική συνεργασία ενώνοντας τις δυνάμεις της με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» με έναν κοινό στόχο: την προώθηση του θεσμού της αναδοχής.
 
Όπως αναφέρεται στο σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη, το επιστημονικό προσωπικό θα παρέχει υποστήριξη στο Δημοτικό Βρεφοκομείο «Ο Άγιος Στυλιανός» σε σημαντικούς τομείς, όπως:
 
• Στην εκπαίδευση των επαγγελματιών του βρεφοκομείου (Κοινωνικών Λειτουργών, Ψυχολόγων, Βρεφονηπιοκόμων, Βρεφοκόμων, Παιδαγωγών κλπ) για τα θέματα που αφορούν στις διαδικασίες αναδοχής, όπως το νέο νόμο, τις διαδικασίες, τις φάσεις, τα ποιοτικά στοιχεία.

• Στη διοργάνωση κοινών δράσεων για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την αναδοχή και ευρύτερα, θέματα Δικαιωμάτων του παιδιού.

• Στις κοινές ενημερώσεις για ενδιαφερόμενους υποψήφιους αναδόχους.

• Στην υποστήριξη των επαγγελματιών του βρεφοκομείου στη φάση της αξιολόγησης των υποψηφίων αναδόχων, καθώς και της μεταπαρακολούθησης της αναδοχής για παιδιά που ήδη είναι τοποθετημένα σε ανάδοχες οικογένειες ή για όσα ενδεχομένως θα τοποθετηθούν κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του Προγράμματος.

 
Καλή αρχή!
 
#sosvillagesgr #nochildalone #fosterfamilies
Μαρί Κωνσταντάτου
Μαρί Κωνσταντάτου
Η Μαρί Κωνσταντάτου είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και δημιουργός της κοινωνικής εκπομπής "με αγάπη" που προβλήθηκε για 10 χρόνια στην ιδιωτική τηλεόραση κι έδωσε φωνή σε ιδρύματα και εθελοντικές οργανώσεις στη χώρα μας με σκοπό τη στήριξη των ευπαθών ομάδων. Μέσα από το youfly.com, στην κατηγορία "Με αγάπη", ενημερώνει για θέματα που αφορούν στο παιδί, τον άνθρωπο, τα ζώα, τη φύση αλλά και για οτιδήποτε χρειάζεται την προσοχή ή τη βοήθειά μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ