24.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΡΤ: Ανανεωμένο πρόγραμμα με Φιλιππίδη, Καπουτζίδη, Παπουτσάκη και Λέντζα

Η ΕΡΤ μπαίνει δυνατά φέτος στη μάχη του ανταγωνισμού φιλοδοξώντας να κάνει το «μπαμ» στη μάχη της ψυχαγωγίας.

Γράφει ο Άκης Φωτόπουλος

Η Δημόσια Τηλεόραση για πρώτη φορά μετά από καιρό αρνείται να ακολουθήσει την γνωστή πεπατημένη και να λέει όχι σε καθετί που ονομάζεται εμπορικό προϊόν ετοιμάζοντας ένα διαφορετικό πρόγραμμα στο οποίο έχει θέση πλέον η μυθοπλασία όπως και αρκετά νέα πρότζεκτ και τηλεπαιχνίδια.

Σε ότι αφορά τη μυθοπλασία η επάνοδος της ΕΡΤ στο κομμάτι αυτό θα γίνει μέσα από τρεις νέες σειρές που φέρουν τις υπογραφές γνωστών δημιουργών – ηθοποιών που έχουν συνδέσει τα ονόματα τους με μεγάλες επιτυχίες σε σίριαλ της ιδιωτικής κυρίως τηλεόρασης.

Πιο συγκεκριμένα έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Ιούλιο τα γυρίσματα της ολοκαίνουριας οικογενειακής κωμωδίας με τίτλο «Τα καλύτερα μας χρόνια», η οποία – όπως τονίζουν οι δημιουργοί της – θα προσπαθήσει να μας ξυπνήσει μνήμες για το πόσο εντυπωσιακά άλλαξε η Ελλάδα και πώς άλλαξαν τελικά στην πορεία των ετών οι συνήθειές μας, οι σχέσεις μας, η καθημερινότητά μας, ακόμη και η γλώσσα μας.

Πρωταγωνιστούν οι Κατερίνα Παπουτσάκη, Μελέτης Ηλίας, Υβόνη Μαλτέζου, Τζένη Θεωνά, Εριφύλη Κιτζόγλου, Δημήτρης Καπουράνης, Μανώλης Γκίνης, Τόνια Σωτηροπούλου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Γιάννης Δρακόπουλος και Ερρίκος Λίτσης. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει η Όλγα Μαλέα, ενώ το σενάριο είναι του Νίκου Απειρανθίτη και της Κατερίνας Μπέη.

Η δεύτερη σειρά που θα προβληθεί στην ΕΡΤ1 από το φθινόπωρο είναι καθημερινή, κωμική και αυτή με τον ευρηματικό τίτλο: «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» και πρωταγωνιστή τον έμπειρο Πέτρο Φιλιππίδη που επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στην τηλεόραση. Η σειρά επικεντρώνεται σε ένα χωριό με το όνομα Πλάτανος. Είναι το χωριό του Βαγγέλα του Κυριαζή, ενός γεροπαράξενου που θα αποχαιρετήσει τα εγκόσμια και θα αφήσει την πιο περίεργη διαθήκη. Όχι στα παιδιά του. Αυτά έχει να τα δει πάνω από 15 χρόνια. Θα αφήσει στα εγγόνια του, το σπίτι του και μερικά στρέμματα κοντά στο Δάσος. Α, ναι. Και τρία εκατομμύρια ευρώ! Μοναδικός όρος στη διαθήκη να μείνουν τα εγγόνια στο σπίτι του παππού τους, που δεν έχει ρεύμα, δεν έχει νερό, δεν έχει μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο! Αν δεν τα καταφέρουν τότε όλη η περιουσία του Βαγγέλα θα περάσει στο χωριό.

Εκτός του Πέτρου Φιλιππίδη στη νέα αυτή σειρά συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Τάσος Κωστής, Θεοδώρα Σιάρκου, Πηνελόπη Πιτσούλη, Νικολέτα Βλαβιανού, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Θοδωρής Φρατζέσκος, Μιχάλης Μιχαλακίδης, Αντώνης Στάμος, Τζένη Κάρνου, Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά, Τζένη Διαγούπη, Θοδωρής Ρωμανίδης, Πηνελόπη Πλάκα, Ηλίας Ζερβός, Μαίρη Σταυρακέλη, Γιωργής Τσουρής, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος  και Φοίβος Ριμένας. Στον ρόλο του Βαγγέλα, ο Γιάννης Μόρτζος. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο Ανδρέας Μορφονιός, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι  Άγγελος Χασάπογλου, Βιβή Νικολοπούλου, Μαντώ Αρβανίτη.

Στο χώρο της κωμωδίας κινείται και η τρίτη σειρά της ΕΡΤ1 με το τίτλο  «Η τούρτα της μαμάς» η οποία φέρει τις υπογραφές του γνωστού συγγραφικού δίδυμου Δημήτρη Αποστόλου και Αλέξανδρου Ρήγα. Παίζουν οι Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Υρώ Μανέ, Λυδία Φωτοπούλου, Ιωάννα Πηλιχού και Θάνος Λέκκας.

Το εύρημα της συγκεκριμένης σειράς είναι ότι θα εκτυλίσσεται κάθε φορά έχοντας ως επίκεντρο τα γνωστά ελληνικά οικογενειακά τραπέζια –κυριακάτικα, σαββατιάτικα, γιορτινά, κλπ– με πλήθος καλεσμένων διαφορετικών ηλικιών, απόψεων, διαθέσεων και πεποιθήσεων να δημιουργούν σπαρταριστές ιστορίες. Το μυστικό όμως θα βρίσκεται κάθε φορά στην τούρτα της μαμάς –την Καίτη Κωνσταντίνου- η οποία έχει βαλθεί να γίνει διαδικτυακά διάσημη.

Εκπομπές και τηλεπαιχνίδια

Το νέο πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί  σταδιακά με νέες εκπομπές. Μια εξ’ αυτών θα είναι του Γιώργου Καπουτζίδη και θα εστιάζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο γνωστός σεναριογράφος, σκηνοθέτης και ηθοποιός φιλοδοξεί να μας γνωρίσει τους Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, το καλοκαίρι του 2021. Η πρωτοτυπία της νέας αυτής παραγωγής, είναι ότι ο Γιώργος Καπουτζίδης δεν θα παίρνει μόνο συνεντεύξεις από τους αθλητές μας. Θα τους επισκέπτεται στους χώρους όπου προπονούνται και στο τέλος κάθε επεισοδίου θα προσπαθεί και ο ίδιος να… προπονηθεί, κάνοντας ακριβώς ό,τι και εκείνοι.

Επίσης προχωρούν οι ετοιμασίες του νέου τηλε-κουίζ  με τίτλο «Το μεγάλο παιχνίδι» που θα παρουσιάζει ο άρτι αφιχθείς από τον ΑΝΤ1 Γιώργος Λέντζας, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσίαζε στο κανάλι του Αμαρουσίου την ταξιδιωτική-ποδοσφαιρική εκπομπή «Football Stories». Η συγκεκριμένη παραγωγή βασίζεται στο βρετανικό τηλεπαιχνίδι «A Question of Sport» που προβάλλεται στο BBC ανελλιπώς από το 1968. Είναι ουσιαστικά ένα τηλεπαιχνίδι στο οποίο παίρνουν μέρος celebrities από τον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο. Θεωρείται το μακροβιότερο αθλητικό τηλεπαιχνίδι στον κόσμο, στο οποίο συμμετέχουν δύο ομάδες με διασημότητες κυρίως του αθλητικού χώρου που καλούνται να ακονίσουν τις γνώσεις τους επί αθλητικών θεμάτων προκειμένου να απαντήσουν επιτυχώς σε μια σειρά ερωτήσεων.

Εξάλλου με τρεις νέες εκπομπές θα ενισχυθεί και το πρόγραμμα της ΕΡΤ2. Αυτές είναι: «Συν γυναιξί» με σημείο αναφοράς τις γυναίκες και παρουσιαστή τον ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο. «ΜΑΜΑ-ΔΕΣ» με θέματα σχετικά με τη μητέρα και παιδί και παρουσιάστρια τη Ζωή Κρονάκη. Και μια τρίτη παραγωγή με τίτλο «Πλάνα με ουρά» που θα απευθύνεται σε φιλόζωους με συνεντεύξεις τις οποίες θα επιμελείται η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη.

Παραμένουν «φλΕΡΤ» – «Δες και βρες»

Συνεχίζουν κανονικά από το Σεπτέμβριο και δύο από τις εκπομπές που βγήκαν στον αέρα αυτό το καλοκαίρι. Πρόκειται για το ψυχαγωγικό απογευματινό μαγκαζίνο «φλΕΡΤ» της Νάντιας Κοντογεώργη και το τηλεπαιχνίδι «Δες και βρες» που παρουσιάζει ο ηθοποιός Νίκος Κουρής.

 

Άκης Φωτόπουλος
Άκης Φωτόπουλος
Ο Άκης Φωτόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία στην εφημερίδα Μακεδονία το 1983. Ασχολήθηκε με το αθλητικό, καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό ρεπορτάζ. Έχει εργαστεί στα περιοδικά: Τηλέραμα, Ραδιοτηλεόραση, TV Zάπινγκ, ΕΝΑ, Εικόνες. Στη τηλεόραση εργάστηκε ως ρεπόρτερ στον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel το διάστημα 1993 -95. Διετέλεσε υπεύθυνος επικοινωνίας του Alpha Θεσσαλονίκης την περίοδο 2005 -2007. Μέχρι πρότινος εργάζονταν στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής (TV Έθνος). Πλέον είναι συντάκτης στο youfly.com. Eίναι πατέρας ενός 11χρονου κοριτσιού, της Σοφίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ