14.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τηλεόραση: «Μπαράζ» νέων προγραμμάτων από τον Σεπτέμβριο

Νέες εκπομπές στην Ελληνική τηλεόραση, φιλόδοξοι «παίκτες», προοδευτική τηλεοπτική στρατηγική, έξυπνες προσθήκες και μία Μενεγάκη από την Κρήτη συνθέτουν το νέο τηλεοπτικό παζλ. 

 Ο υπέρ πάντων αγώνας της πρωινής ζώνης είναι προ των πυλών. Η διευρυμένη ζώνη που ξεκινάει από τις 8 το πρωί και φτάνει μέχρι και τη μία το μεσημέρι θα είναι τελείως διαφορετική και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα τη νέα τηλεοπτική σεζόν που φέτος λόγω των συνθηκών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου.

Η σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες σε απόλυτους αριθμούς έφερε στην πρώτη θέση τη «Φωλιά των Κου Κου» στη δεύτερη θέση το Happy Day στην Τρίτη θέση το «Πρω1νο» και στην τέταρτη θέση το «Ευτυχείτε».

Η σεζόν 2020-2021 όμως περιλαμβάνει νέους παίκτες αλλά και νέες πρακτικές που αναμένεται να ταρακουνήσουν τα λιμνάζοντα νερά της λεγόμενης ψυχαγωγίας που την τελευταία χρονιά έδειξε να μην είναι σε θέση να ακολουθήσει τις προσταγές της νέας εποχής.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες  αλλά και με τα όσα είπε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, το Happy Day – μία εκπομπή που έχει κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του κοινού – θα ολοκληρώνεται στις 11. Αμέσως μετά θα ξεκινάει το νέο εγχείρημα του ALPHA, η infotainment εκπομπή με την Ελεονώρα Μελέτη, κάτι που η συγκεκριμένη παρουσιάστρια γνωρίζει να κάνει πολύ καλά. Η συντακτική ομάδα του Νίκου Μάνεση έχει το know how μίας τηλεοπτικής συνταγής που έχει κερδίσει τους αριθμούς της AGB και η λάμψη της Ελεονώρας είναι σχεδόν βέβαιο πως θα δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό τους αντιπάλους της – είναι άλλωστε από τους λίγους παρουσιαστές/στριες που μπορεί να χειριστεί με την ίδια άνεση τόσο την ειδησεογραφία όσο και την ψυχαγωγία.

Το MEGA αυτή τη χρονιά θα επενδύσει και στην ψυχαγωγία. Η ηθοποιός Δανάη Μπάρκα είναι έτοιμη να μπει στην αρένα με μία φρεσκάδα και μία ζωντάνια που μπορεί να κερδίσει τηλεθεατές και πόντους τηλεθέασης. Φτάνει να μείνει μακριά και να μην εγκλωβιστεί στις συνταγές που φαίνεται πλέον να έχουν μουχλιάσει στα ντουλάπια της τηλεοπτικής ιστορίας. Έχει μία αμεσότητα και τη δυνατότητα να μιλήσει στη μέση ελληνίδα που άλλωστε είναι και ο βασικός «στόχος» των καναλιών αυτή τη συγκεκριμένη «εμπορική» ζώνη».

Και βέβαια υπάρχει και το σέξι ερωτηματικό που φέρει το όνομα Ιωάννα Μαλέσκου. Η ξανθιά δικηγόρος άρτι αφιχθείσα από την Κρήτη θα αναλάβει τη ζώνη 12:00 – 14:00 του ΣΚΑΙ αν και δεν είναι λίγες οι φωνές στο κανάλι του Φαλήρου που υποστηρίζουν ότι ίσως θα ήταν ορθότερο η εκπομπή της να ξεκινάει νωρίτερα ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί τα υπόλοιπα πρωινά προγράμματα. Η Ιωάννα Μαλέσκου πάντως έρχεται με φόρα και τα στελέχη του ΣΚΑΙ δίνουν γη και ύδωρ στην εντυπωσιακή «Μενεγάκη της Κρήτης» όπως έγινε γνωστή –  προκειμένου να σηκώσουν επιτέλους ανάστημα στην ψυχαγωγία.

Τώρα τι γίνεται με τους παραδοσιακούς παίκτες της ζώνης; Αυτοί θα πρέπει να καταβάλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια.

Η Κατερίνα Καραβάτου και ο Κρατερός Κατσούλης κατάφεραν να σφίξουν την εκπομπή τους  να «πετάξουν» βαρετές και ανούσιες ενότητες και να βασιστούν στο αποκλειστικό ρεπορτάζ που τους προσφέρουν τα δύο μεγάλα project του STAR το GNTM και το MASTER CHEF. Η Κατερίνα Καινούργιου και το «Ευτυχείτε» της, ήταν η μεγάλη κερδισμένη φέτος καθώς έπαιξε δυνατά και έβαλε τα γυαλιά σε όλους όσοι την αμφισβήτησαν και είναι σχεδόν δεδομένο πως τη νέα τηλεοπτική σεζόν θα ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Όσο για το Πρω1νο οφείλει να ανακτήσει την ταχύτητα, τον ρυθμό και τη φρεσκάδα του παρελθόντος αν θέλει να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις τους αντιπάλους της νέας χρονιάς και να θέσει και πάλι υποψηφιότητα για την πρώτη θέση.

Ένας ψύχραιμος παρατηρητής θα έλεγε πως όσα περισσότερα προγράμματα υπάρχουν και μεγαλώνει ο ανταγωνισμός τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα για τον τηλεθεατή. Άλλωστε η δύναμη του τηλεκοντρόλ είναι αδιαμφισβήτητη. Οι επιλογές θα είναι πλέον αρκετές. Κανείς δεν θα μπορεί να κοροϊδέψει με αποκλειστικά ρεπορτάζ copy paste με «πεσίματα» ωδή στην αγένεια, με ξαναζεσταμένα ρεπορτάζ ομορφιάς και με συνεντεύξεις μνημεία δημοσίων σχέσεων.  Ίσως τελικά η καραντίνα μέσα στις δυσκολίες και τα προβλήματα να σήμανε και την τηλεοπτική Άνοιξη. Οψόμεθα.      

Ελεάννα Τρυφίδου                                                        

Ελεάννα Τρυφίδου
Ελεάννα Τρυφίδου
Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αρχαιολόγος, συγκεκριμένα ο θηλυκός Ιντιάνα Τζόουνς. Τελικά αποφασίσα να γίνω δημοσιογράφος γιατί φοβόμουν πολύ τα ζωύφια! Είχα την τεράστια τύχη να ξεκινήσω την καριερα μου σε μία ιστορική εφημερίδα την "Μεσημβρινή" το 1989 και την απόλυτη ευτυχία να έχω διευθύντρια την πρώτη ίσως και μοναδική μέχρι σήμερα γυναίκα διευθύντρια εφημερίδας την Κατερίνα Δασκαλάκη. Πίστευα πως ολη μου η ζωή θα ήταν τα διεθνή και οι εφημεριδες. Η τηλεόραση όμως είναι εξαιρετικά ελκυστική. Η ταχύτητά της σε γοητεύει και σε παρασύρει. Σήμερα μέτα από 31 χρόνια στη δουλειά δεν την αλλάζω. Δουλεύω, μοχθώ κάνω επιτυχίες, αποτυχίες, λάθη μέσα σ΄αυτή. Μαθαίνω και προχωρώ. Δεν θεωρώ την ψυχαγωγία κατώτερη της ενημέρωσης. Και θα μπορούσα ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή να την περάσω μέσα σ΄ένα control.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ