23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βραβεία Τony, Pulitzer και άλλα – Ποιά βραβεία δόθηκαν και ποιά αναβλήθηκαν;

Κάθε χρόνο, οι απονομές βραβείων έχουν ιδιαίτερη σημασία, φέτος όμως τίποτα δεν είναι το ίδιο, ας δούμε λοιπόν πως εξελίσσονται οι απονομές με τα νέα δεδομένα του lockdown.

Αναβολή με νέες ημερομηνίες για κάποιους, εναλλακτικές λύσεις για κάποιους άλλους μέχρι και αναβολή επ’ αόριστον…

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

Bessie
Η Επιτροπή των βραβείων Bessie έχει αποφασίσει για τα βραβεία της το 2020 -τόσο για τον χορό όσο και για το θέατρο- ότι: παρόλες τις ακυρώσεις που προέκυψαν, οποιαδήποτε παραγωγή ήταν έτοιμη και δεν έπαιξε αλλά αντ’ αυτού, αναδιαμορφώθηκε και παρουσιάστηκε είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα μέσω streaming, για το διάστημα μεταξύ 13 Μαρτίου έως την 1η Ιουνίου, θα μπορεί να θέσει υποψηφιότητα.

Chita Rivera
Η τελετή στις 17 Μαΐου προς τιμή των χορευτών και των χορογράφων αναβλήθηκε, με μία νέα ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα μέσα στο έτος.

Drama Desk
Το Drama Desk συνέχισε με τα 65α ετήσια βραβεία του όπως έχει προγραμματίσει. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν στις 21 Απριλίου στο Stars in the House και η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου στο NY1, με τούς νικητές να ανακοινώνονται στο πρόγραμμα On Stage του διαδικτύου αντί στο The Town Hall.

Drama League
Τα βραβεία Drama League 2020 «επανεξετάστηκαν» ως Gratitude Awards, ενεργώντας ως έρανος για τα μέλη της θεατρικής κοινότητας που επλήγησαν από την πανδημία. Γιορτάστηκαν στις 30 Απριλίου σε μία διαδικτυακή εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι για τα 86α ετήσια καλλιτεχνικά βραβεία Drama League, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για το πολυπόθητο βραβείο διακεκριμένης απόδοσης.

Lucille Lortel 
Και αυτός ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε online φέτος. Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν στις 14 Απριλίου στο Playbill, με τους παραλήπτες να ανακοινώνονται στις 3 Μαΐου. Μεταξύ των μεγάλων νικητών ήταν οι Octet και Heroes of the Fourth Turning.

The New York Drama Critics’ Circle Awards
Οι παραγωγές των Playwrights Horizons, των Heroes of the Fourth Turning και A Strange Loop ανακοινώθηκαν νικητές στις 16 Απριλίου. Τα βραβεία τούς απονεμήθηκαν στις 29 Απριλίου.

Obie 
Η τελετή του 2020 έχει καθυστερήσει και θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουνίου. Ο Cole Escola θα φιλοξενήσει την εκδήλωση στο YouTube, με προ-ηχογραφημένες ομιλίες. Το American Theatre Wing (συν-παρουσιαστής των βραβείων με το The Village Voice) έχει ιδρύσει ένα ταμείο υποστήριξης για καλλιτέχνες που επηρεάζονται από ακυρωμένες παραγωγές, το οποίο θα διανείμει επιχορηγήσεις σε καλλιτέχνες Off-Broadway και Off-Off-Broadway.

Pulitzer 
Το ‘’A Strange Loop’’ του Michael R. Jackson ήταν το 10ο μιούζικαλ που έλαβε το βραβείο Pulitzer στις 5 Μαΐου (η ανακοίνωση είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 20 Απριλίου). Το τελετουργικό γεύμα, που συνηθίζεται το Μάιο, μεταφέρθηκε για το φθινόπωρο.

Τhe Τheatre World Awards
Η 76η ετήσια τελετή που ανακοινώνει τους νεοεισερχόμενους στο Broadway και στο Off-Broadway, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την 1η Ιουνίου, αλλά έχει αναβληθεί για το φθινόπωρο.

Tony
Η 74η ετήσια τελετή, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου, τέθηκε σε αναστολή επ’ αόριστον. Θα ανακοινωθούν μόλις το θέατρο έχει καλύτερη και σαφέστερη εικόνα για το πότε θα επαναλειτουργήσει.

Μαρία Σιδέρη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ YOUFLY.COM ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ