23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

News of the World: Το πρώτο επίσημο τρέιλερ της ταινίας Netflix

Το Netflix έδωσε στη δημοσιότητα το επίσημο τρέιλερ της ολοκαίνουριας ταινίας του Tom Hanks με τίτλο “News of the World”. Ο αγαπημένος ηθοποιός, για πρώτη φορά στην καριέρα του, πρωταγωνιστεί σε ταινία γουέστερν, σκηνοθετημένος από τον Paul Greengrass.

Πλάνο από τον Tom Hanks στο Netflix

Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε, ότι δεν πρόκειται για το είδος του κινηματογραφικού γουέστερν που έχει καθιερωθεί στη συνείδησή μας όπου οι «καλοί» καουμπόηδες πολεμούν και εξοντώνουν τους «κακούς» Ινδιάνους, αλλά για τα γουέστερν που επιχειρούν να προσεγγίσουν την πραγματική ιστορία και το πώς «χτίστηκε» η Αμερική.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι το φιλμ δεν στερείται διόλου σκηνές δράσης και περιπέτειας, ενώ όπως αντιλαμβάνεται κανείς και από το τρέιλερ, η ταινία έχει όλες τις προοπτικές για μια καλή πορεία στα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ.

News of the World: Η υπόθεση της ταινίας στο Netflix & το τρέιλερ

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη του Netflix: Ένας βετεράνος του Εμφυλίου που ταξιδεύει από πόλη σε πόλη διαβάζοντας τις ειδήσεις, ξεκινά ένα επικίνδυνο ταξίδι στο Τέξας για να παραδώσει ένα ορφανό στο νέο του σπίτι.

Συγκεκριμένα, η ιστορία ακολουθεί τον Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks), ένα χήρο, βετεράνο λοχαγό ο οποίος πέντε χρόνια μετά το τέλος τους Αμερικανικού Εμφυλίου περιπλανιέται από πόλη σε πόλη και διαβάζει στους αγράμματους κατοίκους ιστορίες και ειδήσεις από τις εφημερίδες που συλλέγει, ώστε να μαθαίνουν οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών και της περιπλάνησής του, συναντάει στο δρόμο του την Johanna, ένα δεκάχρονο ασυνόδευτο κορίτσι μεταναστών που υποδύεται η Helena Zengel (System Crasher). Αποφασίζει λοιπόν να προστατεύσει ο ίδιος το παιδί και αναλαμβάνει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να το επιστρέψει με ασφάλεια στο νέο του σπίτι, αντιμετωπίζοντας τους σοβαρούς κινδύνους που θα βρει στο δρόμο του.

Στιμγιότυπο από το News of the world

Όπως διαπιστώνει κανείς, η ταινία αποτελεί ένα σημαντικό σχόλιο στην σύγχρονη Αμερική και στο ρατσισμό που βιώνουν οι μετανάστες όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Στο «News of the World», ο Tom Hanks συναντάει ξανά τον σκηνοθέτη Paul Greengrass, για πρώτη φορά μετά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία -και έξι φορές υποψήφιο για Όσκαρ- «Captain Phillips» του 2013, το οποίο ήταν βασισμένο στη βιογραφία του καπετάνιου Richard Phillips.

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο best seller μυθιστόρημα της Paulette Jiles, ενώ τη διασκευή του σεναρίου υπογράφει ο Luke Davies του «Lion». Στο φιλμ συμμετέχουν ακόμα οι: Tom Astor, Travis Johnson, Andy Kastelic, Ray McKinnon, Mare Winningham και άλλοι. Η ταινία προηγουμένως είχε περιορισμένη διανομή και προβλήθηκε σε επιλεγμένα σινεμά της Αμερικής. Στο ελληνικό Netflix πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου.

Μάθετε κι αυτό:

– Αυτό είναι το πρώτο αγγλόφωνο φιλμ για τη δωδεκάχρονη Γερμανίδα ηθοποιό, Helena Zengel η οποία υποδύεται την Johanna. – Αν και είχε δει την ταινία «Da Vinci Code» με πρωταγωνιστή τον Tom Hanks, η μικρή Zengel δεν γνώριζε τον Tom Hanks προτού κάνει κάστινγκ για τον ρόλο.

– Αυτός είναι ο πρώτος γουέστερν ρόλος για τον Χολιγουντιανό σταρ. Αν εξαιρέσει κανείς βέβαια τον «Woody» στο Toy Story, στον οποίο έχει δανείσει τη φωνή του.

O Tom Hanks στη νέα ταινία

– Ο σκηνοθέτης Paul Greengrass έχει δηλώσει ότι αυτή είναι η πρώτη ταινία που έχει κάνει ο ίδιος με συμπρωταγωνίστρια ένα παιδί. Ωστόσο, όπως ανέφερε, αν και πίστευε ότι θα ήταν δύσκολο να βρει το κορίτσι που θα έκανε για τον ρόλο, μόλις είδε την Helena Zenge, πήρε «την πιο εύκολη απόφαση σε ολόκληρο το φιλμ».

– Το ομώνυμο μυθιστόρημα της Paulette Jiles κυκλοφόρησε το 2016. Ένα χρόνο μετά, η Fox 200 Pictures απέκτησε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του στη μεγάλη οθόνη.

Δείτε επίσης: 

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς τη χρήση ενεργής πηγής (link), Youfly.com.

Τζωρτζίνα Ντούτση
Τζωρτζίνα Ντούτση
Δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός. Μετά τη θητεία μου στο μαγικό κόσμο των περιοδικών, μετακόμισα στο αχανές σύμπαν που λέγεται… διαδίκτυο να πληκτρολογώ… κατά ριπάς , μια συνήθεια που έγινε λατρεία. 

Όταν δεν γράφω κάποιο άρθρο πολιτισμού και ψυχαγωγίας, φοράω τα ακουστικά, ρυθμίζω τα μικρόφωνα και σας κρατάω συντροφιά με καλή μουσική. 

Στέκια μου οι μουσικές και θεατρικές σκηνές, οι κινηματογράφοι και σίγουρα οι διάδρομοι των βιβλιοπωλείων για το επόμενο αγαπημένο βιβλίο που θα ξεκοκαλίσω προτού βυθιστώ στην επόμενη νέα σειρά του Netflix.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ