Ελληνική ζωγραφική μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Kavaleto Greek Painters: Η Ελληνική Τέχνη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο Γιάννης Γούνας (Art Curator/ Art Advisor και υπεύθυνος για την στήλη των Εικαστικών στο youfly.com) φέρνει κοντά σε όλους μας την Ελληνική ζωγραφική στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με την ονομασία Kavaleto/ Greek Painters (Facebook) και kavaleto_greek_painters (Instagram) παρουσιάζει έργα σπουδαίων Ελλήνων ζωγράφων δίνοντας την δυνατότητα στο κοινό να έρθει σε επαφή με μοναδικά έργα τέχνης.

Μοναδική πρωτοβουλία για τους λάτρεις της ζωγραφικής

η Ελληνική ζωγραφική από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Η ελληνική ζωγραφική γίνεται προσιτή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

“Η χώρα μας διαθέτει σπουδαίους εικαστικούς με σημαντικά έργο σε διεθνές επίπεδο.Υπάρχουν επίσης νεότεροι εικαστικοί(ζωγράφοι και γλύπτες) οι οποίοι παρουσιάζουν πολύ σημαντικά έργα. Θέλω να γνωρίσει το κοινό αυτούς τους νεώτερους εικαστικούς αλλά και να έρθει σε πιο στενή επαφή  με τους παλαιότερους. Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτές τις δύο σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είχα την χαρά και την ευλογία να γνωρίσω από κοντά σπουδαίους Έλληνες ζωγράφους και γλύπτες οι οποίοι πολλοί από αυτούς  με τιμούν με την φιλία τους. Μέσα από το έργο τους αγάπησα πραγματικά την ζωγραφική και έμαθα πολλά.

Θεωρώ ότι η Ελληνική ζωγραφική δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους ξένους καλλιτέχνες.

Ακόμα και επενδυτικά βλέπουμε ότι οι συλλέκτες δείχνουν μεγάλη προτίμηση στους Έλληνες ζωγράφους και γλύπτες.

Δεν είναι τυχαίο ότι στους σημαντικότερους οίκους δημοπρασίας (Sotheby’s/Christie’s/Bonhams), οι Έλληνες εικαστικοί βρίσκονται πολύ υψηλά στην προτίμηση του αγοραστικού κοινού”. αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Γούνας.

Οι δημοσιογράφοι και οι Έλληνες εικαστικοί

“Ένας άλλος λόγος που αποφάσισα να δημιουργήσω αυτές τις δύο σελίδες είναι γιατί θεωρώ πως δεν δίνεται η σημασία που πρέπει στην Ελληνική ζωγραφική από το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων. Το λέω με μεγάλη λύπη αλλά είναι η αλήθεια. Σαν να έχουν κλειδώσει την πόρτα της ψυχής τους απέναντι στους εικαστικούς. Προφανώς τους τρομάζει κάτι.. Πολύ πιθανόν. Εξάλλου ένα αληθινό έργο τέχνης μπορεί να σου ανατρέψει την καθημερινή “τακτοποιημένη” πραγματικότητα σου. Οπότε ανακυκλώνουν μαζικά θέματα  για να γεμίζουν ευπρεπώς στήλες και σελίδες. Ευτυχώς βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις”.

Μέσα από το Kavaleto/ Greek Painters ο Γιάννης Γούνας θα παρουσιάζει σημαντικά έργα τέχνης με στόχο να γνωρίσουν και να αγαπήσουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

Η σελίδα Kavaleto Greek Painters στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Δείτε επίσης:

Εάν επιθυμείτε να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο ή οτιδήποτε άλλο στο Youfly, επισκεφτείτε τη σελίδα μας στο Facebook ή στείλτε μας μήνυμα στο Twitter. Για φωτογραφικό υλικό και ιστορίες, μεταβείτε στο Instagram μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) Youfly.com

Ακολούθησε το YouFly στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του youfly.comAbout Γιάννης Γούνας

Γιάννης Γούνας
Θέατρο, μουσική, ζωγραφική... Συναντήσεις, φιλίες, εκπλήξεις απρόσμενες... Όλα με αγάπη και μεράκι καμωμένα. Στο youfly.com προσπαθώ να φωτίσω όλες αυτές τις μαγικές πτυχές. Το καινούριο μου ταξίδι με συνοδοιπόρους όλους εσάς θα είναι μαγικό και απρόβλεπτο. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείξατε από την αρχή στην στήλη μου με τα "Εικαστικά" στο υπέροχο αυτό site. Να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε πολλά και αληθινά μέσα από τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.
Copy link
Powered by Social Snap