24.4 C
Athens
Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Γιώργος Μπούνιας: Ένας ανατρεπτικός καλλιτέχνης

Ο Γιώργος Μπούνιας είναι ένας νέος ανατρεπτικός καλλιτέχνης. Με σπουδές στην Ιταλία, φέρει στην τέχνη του κάτι βαθιά προσωπικό και αληθινό.

Τα γλυπτά του εκφράζουν έντονα συναισθήματα και εκπέμπουν μηνύματα ανθρώπινα…

Έργο του Γιώργου Μπούνια

Κρανία κερατοφόρων ζώων φιλοτεχνημένα με έντονα χρώματα και πολύτιμους λίθους μετατρέπονται σε σύγχρονα γλυπτά…

Γιώργος Μπούνιας: Μια πολύχρωμη κραυγή διαχέεται παντού μέσα από τα έργα του καλλιτέχνη

Γιώργος Μπούνιας πόστερ

Ο Γιώργος Μπούνιας, ως καλλιτέχνης, μέσα από την τέχνη της γλυπτικής αλλά και της ζωγραφικής του δημιουργεί έναν ψηφιδωτό κόσμο γεμάτο εικόνες και ερωτηματικά για την πραγματικότητα της σύγχρονης εποχής.

Μιλήσαμε για τα ιδιαίτερα υλικά που χρησιμοποιεί, για τους αγαπημένους του καλλιτέχνες αλλά και για τα επόμενα σχέδια του.

Γ.Γ: Ποιά είναι η φιλοσοφία της τέχνης σας; Υπάρχουν επιρροές και πηγής έμπνευσης;

Γ.Μ:  Η ζωή μου ακολουθεί τον άξονα της τέχνης. Στην αρχή της καριέρας μου όταν ακόμα έψαχνα τον εαυτό μου καλλιτεχνικά ,ειχα την ανάγκη να εκφράσω προσωπικά ζητήματα και προβληματισμούς που κουβαλούσα απ’τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια, πλέον σκοπός των έργων μου είναι να μιλήσουν από μόνα τους για πράγματα που συμβαίνουν τώρα. Τα ίδια τα έργα μου να επικοινωνήσουν στο κοινό τις συνθήκες που βιώνουμε σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο ασχέτως αν αυτό γίνεται εφικτό καθώς κάνω τέχνη για να αφυπνίσω και για να δείξω φιλοτεχνημένα την άσχημη πλευρά που υπάρχει σε όλα τα πράγματα γύρω μας . Άρα δεν κάνω τέχνη μόνο για να αρέσει.

Εμπνέομαι απ’τη φύση και την αρχαιότητα κυρίως.

Η ελληνική καταγωγή μου και οι σπουδές μου στην Ιταλία λειτουργούν πάντα δημιουργικά και μου δίνουν έμπνευση. Απ’την άλλη μεριά πάντα τα γεγονότα που μας απασχολούν παγκοσμίως,οι πόλεμοι και οι μετανάστες, κάθε μορφή βίας και ρατσισμού  ,η οικονομική κρίση και τελευταία η κρίση του κορωνοϊού είναι πήγες έμπνευσης για μένα.

Κρανίο με λουλούδια          Κρανίο ζώου          Μπλε λουλούδια Γιώργος Μπούνιας

Γ.Γ: Τι υλικά χρησιμοποιείτε;

Γ.Μ: Μ’αρέσει να χρησιμοποιώ υλικά που βρίσκονται μέσα στη καθημερινότητα μου, που έχουν άλλο ρόλο στην αρχή …για παράδειγμα είμαι απ’τους πρώτους καλλιτέχνες που χρησιμοποίησαν ελληνικό καφέ για χρώμα πάνω σε καμβά.Το 2012 ξεκίνησα να συλλέγω κρανία κερατοφόρων ζώων κυρίως βοοειδή τα οποία θυσιάστηκαν στο βωμό του σύγχρονου καταναλωτισμού,  μέσα απ’τη καλλιτεχνική μου μάτια αυτά τα κρανία ζουν μια δεύτερη ζωή ως έργα τέχνης φιλοτεχνημένα με πολύτιμους λίθους, χρώματα και σχέδια.Το κρανίο από μόνο του θυμίζει φυσικό γλυπτό αυτό με βοηθάει να εφαρμόσω τη τέχνη μου πάνω σε αυτό.

Γ.Γ: Αγαπημένοι σας ξένοι ζωγράφοι και γλύπτες;

Γ. Μ: Αγαπημένος ξένος γλύπτης ο Αλμπέρτο Τζακομέττι  και ζωγράφος ο Yves Klein .Είχα τη τύχη να δω έργα τους στο εξωτερικό.

Γ.Γ: Πώς βλέπετε σήμερα ως νέος καλλιτέχνης την ζωγραφική και την γλυπτική στην Ελλάδα;

Γ.Μ: Σήμερα τα πράγματα στην Ελλάδα είναι δύσκολα σε όλους τους τομείς πόσο μάλλον στην τέχνη. Γίνονται αξιόλογες προσπάθειες και εικαστικά δρώμενα συνέχεια . Ο κόσμος θα πρέπει να ενημερώνεται για να μπορεί να στηρίζει. Εγώ σαν νέος καλλιτέχνης ταξιδεύω συνέχεια στο εξωτερικό για να μπορώ να γεμίζω με νέες ιδέες και φόρμες και να επιστρέφω πάντα πίσω στη χώρα μου με αυτές.
Γ.Γ: Αγαπημένοι σας Έλληνες εικαστικοί;
Γ.Μ: Αγαπημένοι Έλληνες εικαστικοί Γιάννης Κουνέλλης που είχα τη τύχη να τον γνωρίσω το διάστημα που σπούδαζα και ο ΤΑΚΙS γιατί μ’αρέσει το πάντρεμα τέχνης και επιστήμης.
Γ.Γ: Κάποια μελλοντικά ανακοινώσιμα σχέδια;
Γ.Μ: Ετοιμάζω εντατικά την δεύτερη ατομική μου έκθεση στην Αθήνα και αρχές Οκτώβρη θα συμμετέχω με έργο μου στην έκθεση της ομάδας του Μικρού Παρισιού των Αθηνών με θέμα τέχνη και περιβάλλον.

Ο Γιώργος Μπούνιας

Γιώργος Μπούνιας κτήριο

Γιώργος Μπούνιας

Γιάννης Γούνας
Γιάννης Γούνας
Θέατρο, μουσική, ζωγραφική... Συναντήσεις, φιλίες, εκπλήξεις απρόσμενες... Όλα με αγάπη και μεράκι καμωμένα. Στο youfly.com προσπαθώ να φωτίσω όλες αυτές τις μαγικές πτυχές. Το καινούριο μου ταξίδι με συνοδοιπόρους όλους εσάς θα είναι μαγικό και απρόβλεπτο. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείξατε από την αρχή στην στήλη μου με τα "Εικαστικά" στο υπέροχο αυτό site. Να είμαστε καλά και να συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε πολλά και αληθινά μέσα από τον μαγικό κόσμο της ζωγραφικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
55,721ΥποστηρικτέςΚάντε Like
10,950ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,730ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ