13.3 C
Athens
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Αrt Athina Virtual – Παράταση ως τις 8 Νοεμβρίου

Η μεγάλη επισκεψιμότητα στην πλατφόρμα Αrt Athina Virtual (www.aavirtual.gr) κατά τις προηγούμενες 15 ημέρες είναι ο κύριος λόγος που ο Πανελλήνιος Σϋνδεσμος Αιθουσών Τέχνης αποφάσισε για παράταση της ψηφιακής εκδοχής της Art Athina στο Διαδίκτυο έως τις 8 Νοεμβρίου 2020.

Η Αrt Athina Virtual έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Αrt Athina Virtual - Παράταση ως τις 8 Νοεμβρίου

Αrt Athina Virtual – Παράταση ως τις 8 Νοεμβρίου

Από τις 15 Οκτωβρίου την Αrt Athina Virtual επισκέφθηκαν με μεγάλο ενδιαφέρον φιλότεχνοι όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από 24 ακόμη χώρες- με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τη  Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα χωρών προέλευσης των επισκεπτών.

Στην διαδικτυακή πρεμιέρα της αθηναϊκής φουάρ, που είναι μία από τις παλαιότερες στην Ευρώπη, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να “περιηγηθούν” από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το έξυπνο τηλέφωνό τους δωρεάν σε 59 γκαλερί από την Ελλάδα και το εξωτερικό και να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες και τα έργα που προτείνουν χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, καθώς η Αrt Athina Virtual θα είναι προσβάσιμη σε 24ώρη βάση επτά ημέρες την εβδομάδα.

art athina virtual παράταση εως 8.11

 

Από την Αrt Athina Virtual δεν λείπουν οι παράλληλες δράσεις που ανέκαθεν πλαισιώνανε την Art Athina και έχουν αποκτήσει σταθερό κοινό που τις παρακολουθεί όπως είναι τα Τalks, οι Performances, το αφιέρωμα στο Video και η παρουσίαση ανεξάρτητων χώρων τέχνης υπό τον τίτλο Projects.

Το πρόγραμμα των ομιλιών της Αrt Athina Virtual που επιμελείται η επιμελήτρια και θεωρητικός Μαρίνα Φωκίδη, η οποία και συντονίζει τις συζητήσεις με κεντρικό θεματικό άξονα “Και τώρα που η συλλογικότητα μας δοκιμάζεται περισσότερο από όσο ποτέ πως προχωράμε;” συνεχίζεται ως εξής:

Πρόγραμμα Art Athina Virtual – Παράταση έως 8 Νοεμβρίου

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 7 μ.μ. (στα αγγλικά) 

Συζήτηση Συλλεκτών: Χάρης και Λανα Δαυίδ ( Harry David Art Collection), Σάντρα Μαρινοπούλου Πρόεδρος Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

https://cycladic.gr/en

Στο πρόγραμμα των Τalks περιλαμβάνεται και μία άλλη σειρά συζητήσεων που διοργανώνει η Art Athina εκτός του προαναφερθέντος επιμελητικού πλαισίου η οποία διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 4 μ.μ.

Ετήσια Ομιλία του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αιθουσών Τέχνης και του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου στο πλαίσιο της Art Athina

Νίκος Τρανός, Πρύτανης Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σταματία Δημητρακοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια Art Athina , Μένη Στρογγύλη, Εκπρόσωπος Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, Ελευθερία Τσέλιου, Διευθύντρια Eleftheria Tseliou Gallery, Aντωνάκης, Καλλιτέχνης

παράταση του Art Athina Virtual

Φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. 

Συντονισμός: Δάφνη Πολίτη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Προγράμματος

Παράλληλα στην πλατφόρμα συνεχίζεται κανονικά η παρουσίαση των ψηφιακών περιπτέρων των 59 γκαλερί που συμμετέχουν, του προγράμματος περφόρμανς που επιμελείται η Μαρίνα Φωκίδη, των video που επιμελείται η Σταματία Δημητρακοπούλου, όπως και των ανεξάρτητων χώρων τέχνης από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το γεγονός ότι ο μεγαλύτερος ετήσιος εικαστικός θεσμός στην Ελλάδα μεταφέρθηκε σε ψηφιακό περιβάλλον, κάτι που οφείλεται στις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμορφώθηκαν με την έλευση της επιδημίας του κορονοϊου και επέβαλαν τη ματαίωση της Art Athina 2020 στο Ζάππειον Μέγαρο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν θα περιορίσει την επαφή του κοινού με την εικαστική δημιουργία αποκλειστικά στον κόσμο του Διαδικτύου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης, όπως κάθε χρόνο, έχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η ομάδα της Art Athina με καλλιτεχνική διευθύντρια τη Σταματία Δημητρακοπούλου. H υλοποίηση της πλατφόρμας πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.

Art Athina Virtual έκθεση
Mirage Νίκος Σαμαράς

Art Athina Virtual – Παράταση έως 8 Νοεμβρίου

Αναλυτικά οι γκαλερί που συμμετέχουν στην  Αrt Athina Virtual είναι:

a.antonopoulou.art (Αθήνα), Agathi Kartalos (Αθήνα), Alibi Gallery (Αθήνα), Allouche- Benias Gallery (Αθήνα). Alma Contemporary Art Gallery (Αθήνα- Τρίκαλα). Anat Egbi (Λος Άντζελες) ANNA PAPPAS GALLERY (Μελβούρνη-Αθήνα). Argo Gallery (Αθήνα), Αrt Appel Gallery (Aθήνα). Art Zone 42, (Αθήνα), Astrolavos Art Galleries (Αθήνα),  Αthens Art Gallery (Αθήνα). Bel Ami (Λος Άντζελες), Bernier/Eliades Gallery (Αθήνα), Calicoon Fine Arts (Νέα Υόρκη). Carwan Gallery Athens (Πειραιάς), Cask Gallery (Λάρισα). Cheapart (Αθήνα), Citronne Gallery (Αθήνα-Πόρος), Crux Gallerie (Αθήνα), Cube Gallery (Πάτρα), Dio Horia (Αθήνα). DL Gallery (Πειραιάς), Donopoulos International Fine Arts (Θεσσαλονίκη),

Edel Asanti (Λονδίνο) ekfrasi-yianna Grammatopoulou (Αθήνα), Eleftheria Tseliou Gallery (Αθήνα), Eleni Koroneou Gallery (Αθήνα), ENIA Gallery (Πειραιάς), Epsilon Art Gallery (Λουτράκι). Ersi Gallery (Αθήνα), Evripides Art Gallery (Αθήνα), Foxy Production (Νέα Υόρκη). Gallerie Krinzinger (Βιέννη), Gallery “7” (Αθήνα), Gallery Art a.antonopoulou.art (Αθήνα), Agathi Kartalos (Αθήνα), Alibi Gallery (Αθήνα). Allouche- Benias Gallery (Αθήνα) Alma Contemporary Art Gallery (Αθήνα- Τρίκαλα), Anat Egbi (Λος Άντζελες) ANNA PAPPAS GALLERY (Μελβούρνη-Αθήνα), Argo Gallery (Αθήνα), Αrt Appel Gallery (Aθήνα), Art Zone 42, (Αθήνα), Astrolavos Art Galleries (Αθήνα),  Αthens Art Gallery (Αθήνα), Bel Ami (Λος Άντζελες), Bernier/Eliades Gallery (Αθήνα), Calicoon Fine Arts (Νέα Υόρκη), Carwan Gallery Athens (Πειραιάς), 

Cask Gallery (Λάρισα), Cheapart (Αθήνα), Citronne Gallery (Αθήνα-Πόρος), Crux Gallerie (Αθήνα), Cube Gallery (Πάτρα), Dio Horia (Αθήνα), DL Gallery (Πειραιάς), Donopoulos International Fine Arts (Θεσσαλονίκη). Edel Asanti (Λονδίνο) ekfrasi-yianna Grammatopoulou (Αθήνα). Eleftheria Tseliou Gallery (Αθήνα), Eleni Koroneou Gallery (Αθήνα), ENIA Gallery (Πειραιάς), Epsilon Art Gallery (Λουτράκι), Ersi Gallery (Αθήνα), Evripides Art Gallery (Αθήνα). Foxy Production (Νέα Υόρκη). Gallerie Krinzinger (Βιέννη), Gallery “7” (Αθήνα), Gallery Art Prisma (Πειραιάς),  Genesis Gallery (Αθήνα).

Ikastikos Kiklos Sianti (Αθήνα), Ileana Tounta Contemporary Art Center (Αθήνα). In Lieu (Λος Άντζελες), Kalfayan Galleries (Αθήνα-Θεσσαλονίκη), Kappatos Gallery (Αθήνα), Lola Nikolaou Art Gallery (Θεσσαλονίκη), Mihalarias Art (Αθήνα). Nitra Gallery (Αθήνα-Θεσσαλονική), Papatzikou Gallery (Βέροια), PeriΤechnon Karteris (Αθήνα), Real Pain Fine Arts (Λος Άντζελες). Rebecca Camhi Gallery (Αθήνα),Rodeo Gallery (Πειραιάς), Skoufa Gallery (Αθήνα), Sophie Tappainer (Βιέννη),Tanya Leighton (Βερολίνο), Τechnohoros Art Gallery (Αθήνα), The Breeder (Αθήνα), Union Pacific (Λονδίνο),  Zeller Van Almsick (Βιέννη), Zina Athanassiadou Gallery (Θεσσαλονίκη), Zoumboulakis Galleries (Αθήνα).

Διαβάστε περισσότερα για τα Εικαστικά και τον Πολιτισμό, στο Youfly.com.

Youfly.com Team
Youfly.com Teamhttps://youfly.com/
Είμαστε μια ομάδα που αγαπάμε τις Τέχνες και τον Πολιτισμό. Βάζοντας τον εαυτό μας στη θέση του κοινού, δημιουργήσαμε το youfly.com για να φέρουμε την ψυχαγωγία αλλά και τη διασκέδαση ένα βήμα πιο κοντά μας. Η ειδησεογραφική μας πλατφόρμα έχει κεντρικό άξονα τον τομέα του Πολιτισμού και των Τεχνών. Εδώ θα βρείτε όλα τα τελευταία νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις και πρωτογενείς ειδήσεις, απόψεις και συζητήσεις, για θεατρικές παραστάσεις, μουσικές σκηνές, κινηματογραφικές ταινίες, εικαστικά δρώμενα, κυκλοφορίες βιβλίων, ειδήσεις για τα παιδιά, ψυχαγωγικά προγράμματα τηλεοπτικών καναλιών και υπηρεσιών streaming, όπως το Netflix!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολουθηστε μας
65,000ΥποστηρικτέςΚάντε Like
13,090ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
11,546ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ